Gek op paella? Deze vegan variant is makkelijk, lekker en gezond: je hebt in een klap je dagelijks geadviseerde dosis groenten binnen. Dit Spaanse gerecht is traditioneel gevuld met zeevruchten. Het is een eenpansgerecht en daardoor makkelijk te bereiden.
Bereidingswijze vegan paella
- Snij alle groenten.
- Verhit een olie in een wokpan (of andere diepe & brede koekenpan)
- Fruit de ui en prei tot de groenten glazig worden. Voeg dan ook de geperste knoflook, rode peper, wortel en courgette toe.
- Kruid dit groentemengsel met peper en zout. Voeg dan de rijst toe en bak een paar minuten mee. Blijf goed omscheppen zodat de rijst niet aanbakt.
- Voeg de tomaten, mais en saffraan toe.
- Bereid de groentebouillon in een aparte pan. Voeg toe aan het groentemengsel. Aan de kook? Gooi dan de asperges en broccoli erbij.
- Kook op halfhoog vuur tot de rijst gaar is.
- Serveer met verse peterselie en citroenschijfjes.
Eet smakelijk!
Toch liever een traditionele paella op tafel zetten? Dan is dit paella recept met zeevruchten iets voor jou. Of heb je de smaak te pakken en ben je op zoek naar een ander vegan paella recept? Probeer dan deze variant met onder andere tuinbonen en artisjokken.