Visliefhebbers opgelet, want wij hebben een heerlijk recept voor jullie. Namelijk deze Spaanse paella met zeevruchten. We missen de Spaanse keuken nogal deze zomer en dan met name de paella. Gelukkig kunnen we dit heerlijke gerecht ook gewoon zelf maken. Het weer is dan niet helemaal hetzelfde, maar met een beetje fantasie is het net of je je in Spanje waant.


Bereidingswijze Spaanse paella

  1. Pak een kom, doe hier de saffraan in en giet de Becel Olie Blend Classis erbij. Laat vervolgens even staan.
  2. Snijd de gerookte paprika in reepjes, de citroen in partjes en de ui en de peterselie fijn. Ook pers je de knoflook.
  3. Breng nu de groentebouillon aan de kook en zet laag zodra het kookt.
  4. Verhit de Becel Original Vloeibaar voor koken en bakken in een bak met een dikke bodem en fruit hierin de ui totdat deze glazig wordt. Voeg vervolgens de knoflook, paprikareepjes en chilivlokken toe en roerbak het mengsel voor 2 minuten. Voeg ook de tomatenblokjes hierna toe aan de pan en roerbak totdat het meeste vocht van de tomaatjes verdampt is. Hierna voeg je de gele rijst toe. Roer het geheel goed door elkaar en zet laag op. Als laatste voeg je de groentebouillon toe en laat je het voor zo’n 10 minuten pruttelen.
  5. Verdeel nu de gamba’s over de rijst en laat het nog 10 minuten pruttelen op laag vuur. Zorg dat de rijst en de gamba’s gaar zijn. Draai de gamba’s halverwege om en voeg dan ook de doperwten toe aan de pan. Wanneer de rijst al het vocht heeft opgenomen haal je de pan van het vuur.
  6. Ondertussen doe je de mosselen in een ruime kookpan en giet je hier genoeg water bij zodat de schelpen 0,5 cm onder water staan. Doe de deksel erop en stoom de mosselen tot ze open staan. De schelpen die dicht blijven gooi je weg. De open schelpen verdeel je over de Spaanse paella. Giet hier vervolgens de saffraan olie over en serveer de paella met citroenpartjes.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: Spaanse paella met zeevruchten en saffraan olie

Recept: Makkelijke poké bowl met gemarineerde tonijn

Recept: Spaanse paella met zeevruchten en saffraan olie

Recept: Spaanse paella met zeevruchten en saffraan olie