Heb je iets te vieren? Met deze pindakaas blondies krijg je elk feestje aan de gang! Eigenlijk kun je deze blondies maken met wat je ook maar wil. In dit recept maken we er een klassieke Amerikaanse peanut butter jelly variant van! Lees snel verder voor het recept van deze overheerlijke 100 % plantaardige blondies met pindakaas en frambozenjam.


Bereidingswijze

  1. Bedek een vierkante cakevorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Doe het chiazaad in een kommetje met 275 ml water. Zet opzij om te laten weken.
  3. Doe de kokos olie in een klein pannetje op laag vuur. Laat het smelten, geef het vervolgens even tijd om af te koelen en roer er dan vanille extract door heen.
  4. Mix in een grote kom de suiker, bloem, bakpoeder, zout en chocolade goed door elkaar. Voeg vervolgens het geweekte chiazaad en de kokosolie toe. Roer goed door elkaar en doe het vervolgens in de cakevorm.
  5. Verdeel de pindakaas en de jam over de hele cakevorm en roer ze er dan met een satéprikker door heen.
  6. Bak de pindakaas blondies met framboos 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  7. Laat volledig afkoelen en snijd de vegan blondies vervolgens in plakjes.
  8. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer vegan (zoete) lekkernijen? Probeer eens de vegan frambozen cheesecake of deze heerlijke vegan cinnamon rolls!