Haloumi is hot. Qua smaak lijkt het op Griekse feta maar qua structuur meer op Italiaanse mozzarella. Het komt oorspronkelijk uit Cyprus en wordt daar op traditionele wijze gemaakt. Probeer dit heerlijke lunchrecept en maak kennis met deze bijzondere kaas!
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de stukken pompoen op.
- Kruid de pompoen naar smaak met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
- Gril de pompoen voor 25 minuten.
- Snij de haloumi in plakjes en leg op de bakplaat bij de pompen.
- Gril de haloumi tot het een goudbruin krokant korstje krijgt.
- Smeer het zuurdesembrood in met de basilicumpesto. Beleg het brood vervolgens met de pompoen, haloumi, babyspinazie en avocado. Smeer de buitenkant in met olijfolie en je broodje is klaar voor het tosti-ijzer!
Meer vegetarische lunch inspiratie nodig? Wij kunnen deze wraps met geroosterde bloemkool zeer aanraden! Zin om uit te pakken? Dan is deze sandwichtaart met wasabivulling misschien een leuk idee.