Bij Freshh zijn we dol op taco’s. Deze vegetarische taco’s met geroosterde bloemkool vallen bij ons daarom ook goed in de smaak. Wij hadden van te voren niet verwacht dat bloemkool zo’n goede vleesvervanger was, maar dit recept bewijst dat het zo is! In combinatie met radijsjes en Tomatillo salsa heeft dit recept alles wat je wil. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze Taco’s met geroosterde bloemkool

  1. Snijd de sla in grove stukken en de radijsjes in kleine plakjes. Leg dit neer op een schaal en zet even opzij.
  2. Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hierin de tortilla’s ongeveer 10 seconden per kant. Dek de tortilla’s af met een schone theedoek om ze warm te houden.
  3. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe de bloemkoolroosjes in een hete pan met een beetje olie, wacht 2 minuten en roer door de pan. Wanneer de bloemkool bruin en zacht is geworden kun je er de Santa Maria veggie kruidenpasta met een beetje water door heen roeren. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  4. Zet alles op tafel en laat iedereen zijn/haar eigen taco vullen.
  5. Eet smakelijk!

Serveertip: Dit recept is extra lekker met geroosterde mais als bijgerecht. Warm een beetje olie op in een pan en rooster hierin een beetje uitgelekte mais tot het bruin is. Meng hier 2 à 3 eetlepels mayonaise door heen en bestrooi het met wat gerookte paprikapoeder.