Een heerlijk kruidig lunchrecept met geroosterde bloemkool en kikkererwten. Een goede variatie op wraps die je normaal gesproken eet met falafel of showarma. Deze versie is gezond, vegan en ziet er ook nog eens super leuk uit.
Bereidingswijze wraps met geroosterde bloemkool en kikkererwten
- Verwarm de oven voor op 220 graden, leg een ovenplaat met bakpapier apart.
- Snijd de bloemkool in roosjes en meng in een grote kom samen met de kikkererwten
- Meng de kruiden, het citroensap en de olijfolie in een klein kopje. Giet het mengsel in de kom met de bloemkool en de kikkererwten.
- Roer dit geheel goed door elkaar zodat de vulling overal goed gekruid is.
- Verspreid het geheel over de bakplaat en rooster het 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
- Maak ondertussen de Tzatziki saus, snijd de komkommer zo dun mogelijk en voeg het samen met alle ingrediƫnten in een bakje. Roer het geheel goed door elkaar.
- Verwarm de wraps, vul ze met de bloemkool en kikkererwten en besprenkel met de tzatziki.
- Maak de wraps met geroosterde bloemkoool eventueel af met wat extra sla, komkommer en tomaatjes.
Meer vegan lunch recepten? Bekijk onze 5 heerlijke vegan recepten als lunch of diner.