Vegan recepten: lunch of diner

Wanneer je als veganist vrienden over de vloer krijgt, is het vaak nogal spannend een menu op te stellen. Je kreeg misschien al wat gemopper over je eetgewoonten, wilt die anti-vegan vriend van je overtuigen van de vegan cause, of je wilt gewoon heel eenvoudig indruk maken met je kookskills. Geen zorgen, wij hebben hier vijf heerlijke vegan recepten (lunch of diner) voor je klaarstaan die je vrienden ongetwijfeld van hun sokken blazen! En dus natuurlijk ook lekker voor jezelf, niet onbelangrijk. Kortom, lees snel verder!


Check ook deze 10 simpelste vegan recepten ooit!

1. Vegan recept lunch: Pizza bites

Dit is een van de vegan recepten waar niemand genoeg van kan krijgen. Voorzie dus genoeg ingrediënten om een tweede, derde… of zelfs vierde lading van deze heerlijke hapjes klaar te maken! Vervolgens kun jij achterover leunen en vol trots toezien hoe je gasten de ene na de andere pizza bite in hun mond steken.

Hier vind je het recept

Pizza bites
Photo by Victoria Kure-Wu

2. Chile Sin Carne (vegan recept voor chili con carne)

Vleeseters houden het vaak graag bij het bekende. Een diervriendelijke variant van chili con carne kan dus niet missen! Leuk idee: vermeld niet dat het om een veganistisch recept gaat, en kijk of iemand het doorheeft. Wedden dat niemand er iets van zegt?

Hier vind je het recept

veganistische chili sin carne
Photo by Taylor Kiser

3. Mexicaanse salade met quinoa en huisgemaakte guacamole

Dit soort vegan recepten zet je in een handomdraai een heerlijke salade op tafel. De zelfgemaakte guacamole maakt ongetwijfeld indruk op je tafelgenoten. Kortom, snel aan de slag met deze Mexicaanse salade!

Hier vind je het recept

Koude Mexicaanse salade
Hermes Rivera

4. Broodje met vegetarisch gehakt

Met de verschillende soorten vegan recepten die je op brood serveert, verzorg je een heerlijk, klassiek aanvoelend vegan lunchalternatief. Je hoeft trouwens niemand uit te nodigen om van dit broodje te genieten: je kunt het namelijk ook prima voor jezelf bereiden (en opeten!).

Hier vind je het recept

broodje met vegetarisch gehakt

5. Maïssoep met granaatappel

Tot slot presenteren we je als kers op de taart dit vegan recept: maïssoep met granaatappel, aardappel en, natuurlijk, maïs. Gewaagd, gedurfd, genieten! Wedden dat je maïs nog nooit op deze manier hebt gegeten? Kortom, check snel het recept!

Hier vind je het recept

maissoep met aardappel en granaatappel
Photo by Kristen Kaethler

Andere vegan recepten

5 x heerlijke vegan recepten als lunch of diner

Gezond & goedkoop: Volkoren pasta pesto met twist

5 x heerlijke vegan recepten als lunch of diner

Gezond ontbijt: Carrot cake overnight oats

5 x heerlijke vegan recepten als lunch of diner

Simpel en lekker: Mango curry met rijst (vegan)