Wil jij morgen een gezond maar lekker ontbijtje voor je vader op tafel zetten? Kies dan voor dit heerlijke Vaderdag recept. Maak wat zoete aardappelwafels met spiegelei om je vader eens flink te verwennen. De zoetigheid van de wafels zijn een perfecte combinatie met het gebakken eitje. En ook nog eens hartstikke gezond, want het zit boordevol Omega-3. Een gezonde maar feestelijke Vaderdag dus!


Bereidingswijze zoete aardappelwafels

  1. Schil de zoete aardappels en kook deze gaar in gezouten water. Zodra je zijn gekookt haal je ze door een aardappelpers. Mocht je deze niet hebben stamp je ze fijn.
  2. Pak de bosui en snijd deze fijn. Verder snijd je de avocado in plakjes en de cherrytomaatjes halveer je.
  3. Zet een steelpan op het vuur en verwarm hier Becel Original Vloeibaar in. Vervolgens voeg je de melk beetje bij beetje toe. Hierna voeg je ook al roerend de bloem toe en blijf je roeren tot de bloem volledig is opgenomen door de Becel Original Vloeibaar.
  4. Voeg nu ook de zoete aardappelpuree en bosui toe aan de pan. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  5. Verhit je wafelijzer en bestrijk deze met Becel Original Vloeibaar. Verdeel hierna 1/4 van het aardappelmengsel over het wafelijzer en bak de zoete aardappelwafel in zo’n 5 minuten goudbruin. Herhaal deze stap vervolgens nog 3 keer.
  6. Gebruik een koekenpan om wat Becel Original Vloeibaar in te verwarmen en de spiegeleitjes in te bakken.
  7. Doe nu op ieder bord een wafel en verdeel de spinazie, avocado, tuinkers en cherrytomaatjes over. Het spiegeleitje leg je er vervolgens overheen met nog een zoete aardappelwafel er bovenop.

Je zoete aardappelwafels zijn klaar om geserveerd te worden met wat ahornsiroop. Enjoy!

Lees ook

Recept: zoete aardappelwafels met spiegelei voor Vaderdag

Het ideale Vaderdag recept: vegan worstenbroodjes

Recept: zoete aardappelwafels met spiegelei voor Vaderdag

Recept: aardappelrösti met Griekse yoghurt-kruidendip

Recept: zoete aardappelwafels met spiegelei voor Vaderdag

Recept: brioche met witte asperges, gepocheerd ei en Hollandaisesaus