Over het algemeen wordt er vaak gedacht dat wanneer je besluit om gezond of gezonder te gaan eten, je niks lekker meer kan nuttigen. Wat natuurlijk ontzettende onzin is. Je kunt nog steeds je favoriete gerechten eten, want met een paar aanpassingen kun je ze een stuk gezonder maken! Of je maakt er een heel nieuw gerecht mee, zoals bijvoorbeeld deze taco bowl. Als jij fan bent van nacho’s en taco’s, dan hoef je ze niet meer uit je dieet te schrappen. Je maakt gewoon inplaats van die nacho’s met mega veel gesmolten kaas, deze heerlijke taco bowl. Mega lekker en hartstikke gezond!

Bereiding taco bowl

  1. Verwarm 1el plantaardige olie, op middelhoog vuur, in een koekenpan.
  2. Voeg het magere gehakt en de taco kruiden hieraan toe en bak en roer tot het gehakt bruin kleurt (+/- 8 minuten)
  3. Rasp ondertussen de bloemkool tot bloemkoolrijst.
  4. Haal de pan van het vuur en doe het gehakt in een middel grote kom.
  5. Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur en verwarm weer een el plantaardige olie.
  6. Voeg nu de bloemkool rijst met een snufje zout en peper toe aan de pan.
  7. Bak en roer +/- 5 minuten tot de rijst semi-zacht is geworden(zacht, maar geen papje)
  8. Doe nu de bloemkoolrijst in een andere kom.
  9. Zet de koekenpan weer op middelhoog vuur en verwarm weer een el plantaardige olie.
  10. Voeg nu de gehakte kool toe en roer en bak deze +/- 5 minuten tot de kool zacht ik geworden.
  11. Bouw nu je taco bowl.
  12. Je kunt alles door elkaar mixen of de bowl mooi opmaken.
  13. Doe het gehakt, de bloemkoolrijst, kool eerst in de kom en maak hem dan af door de cherrytomaatjes, salsa, guacamole en tortilla chips toe te voegen.
  14. Top af met gehakte koriander en tada, je bowl is af!

Hope you’ll enjoy!


Probeer ook:

Heerlijke gevulde taco’s met romige garnalen

Vegetarische Nacho schotel uit de oven met sausjes!

Gezonde en kleurrijke vis taco’s met avocado yoghurt saus