Koekjes bakken op een vegan manier? Kan gewoon! Je vervangt een ei met lijnzaad, boter met vegan boter en de chocolate chips met vegan chocolade. Lees hier hoe je overheerlijke vegan chocolate chip cookies maakt!

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed twee ovenplaten met bakpapier.

2. Mix het water en het lijnzaad door elkaar. Dit wordt de vegan vervanger van een ei. Zet het mengsel even opzij om de lijnzaad het water op te laten nemen terwijl je verder gaat met de rest van de ingrediënten.

3. Mix de vegan boter en bruine suiker in een beslagkom door elkaar tot een romige substantie. Voeg daarna het vanille extract en het vegan ei/lijnzaad watermix hieraan toe.

4. Voeg de bloem, baking soda, het maiszetmeel en een beetje zout hieraan toe. Zet de mixer op een lage stand en meng het beslag tot een gladde substantie.

5. Verkruimel de vegan chocoladereep en strooi door het beslag voor de chocolate chips.

6. Rol het deeg in kleine balletjes en leg die met genoeg ruimte ertussen op de bakplaat. De vegan chocolate chip cookies zullen vanzelf inzakken in de oven dus je hoeft ze niet plat te drukken!

7. Bak de koekjes voor 10 minuten. Als je grotere koeken hebt gemaakt mogen ze iets langer maar ze mogen niet te doorbakken worden. Het is de bedoeling dat ze lichtbruin en nog een beetje zacht in het midden uit de oven komen.

8. Laat ze even buiten de oven afkoelen en zet ze dan in de koelkast. Hierdoor zullen ze opstijven en niet meer zo zacht maar nog wel lekker romig vanbinnen zijn.

Je kunt de koekjes voor maximaal 4 dagen bewaren. De deegballen die je gebruikt om de individuele koekjes van te maken kun je ook invriezen en er maar een paar per keer maken om jezelf de verleiding te besparen. Andere vegan baksels uitproberen? Deze vegan Snickers taart is heerlijk en verrassend, of probeer een klassieke appeltaart the vegan way.