Gadogado is een heerlijk Indonesisch recept. Gelukkig hoeven vegans dit gerecht niet over te slaan dankzij dit recept voor een vegan gadogado met pindadressing. Het gerecht gaat lekker lang in de oven waardoor de aardappeltjes langzaam gegaard worden en daardoor een lekker knapperig laagje krijgen. Check hier het recept!

Bereidingswijze vegan gadogado

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de krieltjes doormidden en leg ze in een grote ovenschaal of braadslede. Doe olie en zout over de aardappels en schep rond zodat alle aardappels bedekt zijn.
  3. Laat dit voor 40 minuten garen in de oven.

Bereidingswijze pindadressing

  1. Roer alle ingrediënten door elkaar. Niet voor iedere soort/merk pindakaas heb je dezelfde hoeveelheid kokosmelk nodig. Voeg dit er dus mondjesmaat aan toe en bepaal zelf hoe dik of dun je de dressing wil hebben.
  2. Altijd blijven proeven! Dit is het recept maar je kan zelf natuurlijk altijd dingen toevoegen en weglaten naar eigen smaak.

Verder met de gado gado ..

  1. Dan is het tijd om weer aan de slag te gaan met het ovengerecht. Als de 40 minuten voorbij zijn kun je de sperziebonen en taugé toevoegen.
  2. Doe hier nog een extra scheutje olijfolie overheen en laat dit 20 minuten garen in de oven.
  3. Als het uur voorbij is strooi je de verse koriander over het gerecht ter garnering en klaar is jouw vegan gado gado!

Meer recepten uit de Indische keuken?

Heerlijke Indonesische tofu saté

–  Zo maak je sajoer sojabonen

Lekkere en snelle nasi goreng met saté