Eet Geen Dierendag? Wat ons betreft is het dat elke dag, want er zijn tal van lekkere plantaardige alternatieven om een lekkere maal mee op tafel te zetten. Van ontbijt tot avondeten en lekkere snacks, het kan heerlijk én eerlijk. En dat bewijzen we maar al te graag met dit lekkere vegetarische borrelplankrecept van Gewoon Hanne!


Deze plank is gevuld met de VEGA Bitterballen van Kwekkeboom Oven & Airfryer gedipt in mierikswortel mayonaise, crostini’s, gegrilde druiven en opgeklopte ricotta. Een feesttje voor het oog én de smaakpapillen. Dat is nog eens goed het weekend inluiden.

Bereidingswijze

Voor de bitterbalhapjes met mierikswortel mayonaise

  1. Bak de bitterballen 12 minuten op 220 graden in de oven of bak ze 8 minuten in de Airfryer op 200 graden.
  2. Meng de mayonaise met de mierikswortel en verdeel dit mengsel over de toastjes. Leg op elk toastje wat tuinkers en leg de VEGA bitterballen hier bovenop.

Voor de crostini’s met opgeklopte ricotta en gegrilde druiven

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de baguette in plakken en bestrijk deze met de olie. Leg de plakken brood op een bakplaat en bak ze 8 minuten.
  3. Verwarm ondertussen een grillpan. Bestrijk de trosjes druiven met wat olie. Leg, wanneer de pan goed heet is, de trosjes druiven in de grillpan en grill deze kort tot ze wat verkleuren.
  4. Klop ondertussen de ricotta met een mixer of garde luchtig en romig. Roer hier de honing doorheen. Verdeel de ricotta over de stokbroodjes. Leg op elk broodje een trosje druiven en breng het geheel op smaak met wat versgemalen zwarte peper.