Overheerlijke groente quiche, wanneer je jouw gezelschap wil verassen of zelf gewoon even heel hard wil genieten! Deze groente quiches zijn zowel geschikt voor een goed vulende lunch of voor het diner. Wanneer je de quiches voor de lunch bereidt, kun je hem serveren naast deze kleurrijke quinoa salade met biet, feta en munt.
Bereiding vegetarische groente quiche
- Verwarm de oven voor op 220 graden
- Snijd de ui, paprika en de prei in kleine stukjes en leg deze even aan de kant
- Open de pakken bladerdeeg en leg ze een beetje over elkaar heen op een snijplank, zodat ze alvast een beetje ontdooien
- Pak een koekenpan en doe hierin de kokosolie, wacht tot de pan warm is en voeg dan de ui, paprika en prei toe. Bak voor ongeveer 6 minuten
- Ondertussen pak je 2 velletjes bladerdeeg en leg je deze op elkaar. Snijd een reep van ongeveer 1,5 centimeter van het vierkant af
- Snijd met een mes een ronde uit het bladerdeeg. Voor de grote kun je jouw schaaltjes/pannetjes erop zetten en met het mes de onderkant volgen
- Vet de vier pannetjes in met een beetje kokosolie. Wanneer de kokosolie te dik is, kun je hem een beetje verwarmen. Gebruik voor het uitsmeren bijvoorbeeld een stukje keukenpapier
- Leg het rondje van bladerdeeg onder in het schaaltje/pannetje en gebruik de reep voor de zijkant. Druk de stukken bladerdeeg met je duim aan waar ze elkaar raken
- Herhaal bovenstaande stappen 4 keer, tot alle schaaltjes/pannetjes gevuld zijn met het bladerdeeg
- Pak een grote kom en doe hierin de eieren, de melk en de kaas. Roer dit goed door elkaar
- Voeg ook de groenten toe aan dit mengsel en roer nog even kort door elkaar
- Breng op smaak met wat peper en zout en voeg eventueel nog wat andere kruiden zoals peterselie of knoflook toe
- Verdeel het mengsel over de schaaltjes/pannetjes en plaats ze voor 30 minuten in de oven. De quiches zijn klaar wanneer de bovenkant mooi goudbruin is geworden!
Tip: Heb je alleen een grote springvorm? Dan kun je deze quiche met de zelfde hoeveelheden natuurlijk in het groot maken!