Het zonnetje begint dan nu toch echt te schijnen en we kunnen al steeds meer van warm weer genieten. De zomer komt er dan nu toch echt aan. En wat is er lekkerder dan een heerlijke verfrissende salade op een warme dag? Deze komkommersalade gaat onwijs goed samen met avondeten, maar is ook lekker bij de lunch of als tussendoortje. En hij is nog eens makkelijk te maken ook!

Wat heb je nodig voor deze komkommersalade?

Met slechts een paar ingrediƫnten heb je deze verfrissende salade al in elkaar gezet. Dit heb je nodig:

  1. 2 komkommers
  2. 1 gemiddelde rode ui
  3. 60 ml wittewijnazijn
  4. 60 ml water
  5. 1 eetlepel suiker of vergelijkbare zoetstof
  6. een klein bosje verse dille
  7. zout
  8. peper

Bereidingswijze

Je hebt de komkommersalade in een handomdraai op tafel gezet met de volgende stappen:

  1. Was de komkommers en snij ze in flinterdunne plakjes. Wil je de komkommer fijner dan dat? Je kun het ook door een rasp halen voor korte komkommersliertjes. Doe de komkommer in een schaal
  2. Snipper de ui en voeg het toe aan de komkommer in de schaal. Wil je de salade liever iets minder scherp? Houdt het dan bij een halve ui.
  3. Mix de wittewijnazijn, het water en de suiker in een apart schaaltje.
  4. Giet het mengsel over de komkommer en ui en mix het geheel.
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Hak de verse dille fijn en voeg dit toe aan de salade. Mix het geheel nogmaals.

Serveer de salade bij een pasta of een pittig gerecht of eet het als tussendoortje op een warme dag. Eet smakelijk!

Tip: wil je nog iets meer crunch in de salade? Voeg wat gehakte bleekselderij toe.