Zeevruchten vind je vaak terug in mediterrane recepten zoals paella. Maar het kan ook hartstikke lekker zijn wanneer ze klaar zijn gemaakt in de oven. Dit recept zorgt ook nog eens voor een heerlijk knapperig randje bovenop. Er zijn natuurlijk heel veel verschillende zeevruchten, van garnaal tot coquille dus je kunt het geheel naar eigen smaak maken. Krijg jij er ook al zin in? Lees dan snel verder en check het recept!
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Voeg in een kom de zure room, mosterd, maizena, citroenschil en een snufje zout toe. Klopt dit mengsel goed door elkaar.
- Voeg de zeevruchten toe aan dit mengsel. Meng opnieuw goed door elkaar totdat de zeevruchten helemaal bedekt zijn.
- Snij de bladspinazie en voeg bij het zure room mengsel en de zeevruchten.
- Pak een grote ovenschaal en verdeel het mengsel over de schaal.
- Strooi de rösti eroverheen totdat de bovenkant helemaal bedekt is met rösti. Sprenkel er wat olijfolie overheen.
- Zet voor 20 tot 25 minuten in de oven. Zet de oven dan op de grilstand en gril dan nog 1 a 2 minuten om de bovenkant extra knapperig te krijgen.
En klaar is je zeevruchten ovenschotel. Het is lekker om hiernaast nog een frisse salade toe te voegen zoals deze met tuinerwten en avocado. Wil je meer freshhh ovengerechten proberen? Dan kunnen we je deze koolhydraatarme ovenschotel met courgette zeker aanraden!