Geen idee wat je als lunch wilt eten wanneer de temperaturen stijgen? En wil je eigenlijk een beetje op je koolhydraten letten? Deze zomerse salade is ideaal om mee te lunchen en bevat genoeg vetten, vezels en eiwitten, maar met niet al te veel koolhydraten. Je kunt gelijk meerdere porties maken voor de hele week

Wat heb je nodig voor deze zomerse salade?

Eerst zetten we even alle ingrediënten op een rijtje. Natuurlijk ben je vrij om toe te voegen of te vervangen wat je wilt, maar denk er wel aan dat dit de voedingswaarden veranderd.

Voor de salade zelf heb je nodig:

 1. 200 gram zwarte bonen
 2. 1 grote hand vol baby spinazie
 3. 2500 gram tomaten
 4. een kwart komkommer
 5. een halve mango
 6. een kleine rode ui
 7. 3-4 radijsjes
 8. 1 avocado
 9. 50 gram feta
 10. een handje kruiden (over van de dressing)

Voor de dressing heb je nodig:

 1. een groot bosje mint
 2. een kleine bosje koriander
 3. een klein bosje basilicum
 4. 1 grote groene chilipeper
 5. 1 teentje knoflook
 6. 100 ml extra vierge olijfolie
 7. 2 limoenen
 8. 2 theelepels wittewijnazijn
 9. 2 eetlepels honing

Bereidingswijze

Dan gaan we nu de salade klaarmaken. Dat bestaat uit drie stappen: het voorbereiden van de ingrediënten, het maken van de dressing en het mixen van de ingrediënten.

 1. Hak de babyspinazie iets fijner. Snij de tomaten en de halve komkommer in blokjes. Schil de mango en snij deze in blokjes en de radijsjes in plakjes. Snij de rode ui doormidden en in dunne plakjes. Schil de avocado’s en snij deze ook in plakjes.
 2. Doe alle ingrediënten voor de dressing in een blenden. Eventueel kun je ze alvast een beetje fijnhakken. Blend het geheel. Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
 3. Voeg alle ingrediënten toe aan een schaal, kruimel de feta erover en mix het geheel. Doe daarna dressing naar smaak bij de salade en mix het nogmaals.

Eet smakelijk!