Je hebt natuurlijk niet altijd de tijd om naar de sportschool te gaan. Soms heb je het gewoon heel erg druk en komt het er even niet van. Het kost vaak tijd om erheen te gaan, te sporten en ook om weer thuis of op je volgende afspraak te komen. Zeker na een mega drukke dag, heb je er in de avond ook vaak geen zin meer in en wimpel je het af. Wellicht ook omdat je vaak moet overwerken, naar een event wilt, lekker uiteten wilt gaan of je liever je favoriete serie gaat kijken. Wij begrijpen het allemaal.

En daarom hier de oplossing: een ochtend workout die je gewoon in je woonkamer kunt doen. Daarbij kost deze workout je enkel tien minuten van je tijd. Tijdens deze hoge intensiteit training wordt er gebruik gemaakt van je eigen lichaamsgewicht en van weinig rustmomenten. Start morgenvroeg meteen nog met deze workout.

Drie rondes van vijf oefeningen

Na elke serie neem je 45 seconden rust. Gebruik hiervoor een stopwatch of je timer op je mobiele telefoon.

  1. 50x High Knees

Letterlijk ‘Hoge knieën’. Wil je jezelf uitdagen? Probeer ze dan steeds net iets hoger te duwen.

  1. 20 seconden burpees

1 burpee gaat als volgt: Door de knieën, planken, push up en spring omhoog. En dit alles op je aller snelste!

  1. 20 jumping squats

1 jumping squat: Doe een normale squat, maar in plaats van rustig omhoog te gaan, spring je de lucht in.

  1. 20 seconden Mountain Climbers

Ga liggen op je buik, duw jezelf omhoog met je armen gestrekt onder je schouders. Zorg voor een rechte rug en leun op je tenen. Duw je knieën om en om richting je neus. Wissel de knieën af en probeer ze zo snel mogelijk te bewegen.

  1. 20 lunge jumps

Buig door je knieën en zet een voet achter en een voet voor. Spring omhoog en zorg dat je voeten van positie verwisselen. De voet die eerst voor stond, gaat dus naar achteren en de voet die eerst achter stond, gaat dus naar voren.

Ben je echt opzoek naar uitdaging? Verhoog dan elke week de aantallen met 10% Let’s go!