Heb je het te druk om te sporten? Dat snappen we helemaal, tussen al het werken, zorgen, het huishouden, socializen, eten voorbereiden en af en toe ontspannen, lijkt het wel alsof er daadwerkelijk geen tijd voor is. Niet raar dus dat je niet aan sporten toekomt. Voel je er ook vooral niet slecht door! Wist je dat je dagelijks al zo veel dingen doet die tellen als workout substituut? Met deze 8 alledaagse activiteiten verbrandt je soms super veel calorieën en bouw je conditie op.

1. Fitness in de keuken

Houd je van koken en bakken? Goed nieuws voor jou! Al dat kloppen, hakken en schudden is super goed voor je schouders en bovenarmen. Onthoud dit ook als je de volgende keer in de keuken staat. Laat die staafmixer maar even staan en klop en mix je beslag gewoon met de hand. Neem ook nog maar even afstand van de keukenmachine en hak je groentes lekker met de hand! Daarnaast ben je ook al super goed bezig door lang rechtop te staan, dat geeft je spieren de kans om even te strekken. Vooral wanneer je lange dagen aan je bureau zit heb je dit nodig!

2. Sporten op het speelterrein

Heb je kinderen? Ga dan vaak met ze naar buiten en speel in de speeltuin, het bos of op het sportveld. Het is leuk, goed voor je kinderen en het heeft ook nog eens heel veel voordelen voor je zelf! Je verbrandt ook zo ongeveer 155 calorieën in 30 minuten.

Ook lezen: zo veel calorieën verbrandt je met deze alledaagse bezigheden

3. Een potje schoonmaken

Voor veel mensen behoort dit niet tot hun favoriete bezigheden. Toch kun je er een effectieve (en leuke) workout van te maken. Breekt het zweet je wel eens uit tijdens het schrobben van je badkamervloer? Dit is logisch, want met schoonmaken verbrandt je calorieën met het doen van de zelfde squats, stretches en buigingen als tijdens je workout. Zie het als een package deal: een schoon huis en een full body workout in een! Zet je lievelingsmuziek aan op de achtergrond, zing hard mee en je beleeft er ook nog eens plezier aan!

4. Winkelen tot je erbij neer valt

Van het doen van de boodschappen tot het kopen van kerstcadeautjes, winkelen is een essentieel onderdeel van ons leven. Ook is bekend dat het jagen op koopjes goed is voor ons humeur. Naast het opbeurende effect op ons gemoed is het ook goed voor ons lichaam! Al het bewegen van winkel naar winkel en van markt naar markt is een echte cardio workout. Dus nog een goed excuus om op zoek te gaan naar de leukste koopjes! Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden zeggen we er wel bij dat je zo min mogelijk fast fashion moet kopen! Er zijn gelukkig ook super veel leuke tweedehands en vintage winkels door het land te vinden.

Ook lezen: 5 leuke en creatieve manieren om buiten te sporten

5. Een goede lachbui

Lachen is het beste medicijn! Dat was bij ons al langer bekend, een lachbui slaagt er altijd in je humeur op te beuren. Ook zorgt het voor verbinding met de mensen om je heen en krijg je sterkere relaties. Al die endorfines die je aanmaakt zorgen er ook nog eens voor dat je hele lichaam ontspant. Maar naast deze voordelen, verbrand je ook nog eens een hoop extra calorieën en zet je je buikspieren aan het werk!