Het is lente, dus tijd om de deur uit te gaan! Na al die maanden binnen sporten wordt het tijd om onze omgeving eens te benutten. Dus ga naar buiten, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Naast de ruimte en de frisse lucht, heeft buiten sporten nog meer voordelen. Een workout in de buitenlucht vermindert stress, het boost je humeur en het zorgt ervoor dat sporten (voor je gevoel) makkelijker gaat. Lees snel verder voor 7 manieren waarop je buiten kunt sporten.


1. Doe een balspel

In de buitenlucht kun je zo ver slaan of schoppen als je wil. Dan hebben we het niet over geweld,  maar wel over een potje tennis of voetbal. Naast dat het een goede workout is, doe je het ook nog met gezelschap. Wat er voor zorgt dat het nog leuker wordt!

voetbal

2. Ga fietsen

Fietsen is een super leuke manier om te bewegen en calorieën te verbranden. Ook geeft het je de mogelijkheid de mooie omgeving te verkennen en je kan het doen in gezelschap. Dus zodra je vrij bent: stap op je fiets en trek de omgeving in! Let wel op: neem een flesje water mee. Vooral wanneer je door de natuur fietst, is er niet overal water te vinden. Je zal het nodig hebben!

fietsen

3. Neem een duik

In de lente is het er misschien nog een beetje te koud voor (alhoewel een sprong in koud water heel gezond is). Maar zodra het warm genoeg is, kun je overal zwemmen en hier een workout van maken. Probeer het eens uit om baantjes te trekken, vooral wanneer je vaak oefent zul je hier steeds beter in worden en langere afstanden kunnen afleggen.

zwemmen

4. Kies een mooie plek uit voor je yoga sessie

Yoga in het park op een vroege ochtend is wat ons betreft een van de meest ontspannende manieren om te sporten. Je kan de dag bijna niet beter beginnen. Wil je eens wat anders proberen dan yoga? Overweeg het om een keer Tai chi te proberen, ook dit is een heerlijke ontspannende sport die je perfect in de buitenlucht kunt uitvoeren.

yoga

5. Ga surfen!

Als je zo’n geluksvogel bent die dichtbij het strand woont, moet je daar gebruik van maken. Anders is het de moeite waard om er af en toe eens voor naar de zee af te reizen. Als je het al wel eens hebt gedaan zul je het er mee eens zijn, surfen is geweldig. Het geeft je een ontzettend bevrijdend gevoel om met de golven mee te gaan, het voelt heerlijk aan om in de zee te zijn en je verbrandt ook nog eens zo’n 200 calorieën per uur.

surfen

Ook lezen: Hét stappenplan voor je ultieme summerbody