Tegenwoordig zie je, vooral op social media, dat mensen steeds vaker naar de sportschool gaan. Toch lijkt het wel een beetje verwarrend wanneer je nog nooit naar de sportschool bent geweest. ‘Waar moet ik mee beginnen? en ‘Welke oefeningen moet ik doen?’. Voor een eerste keer is het leuk om te ontdekken wat er allemaal te doen is, zo kun je op je gemak in je eentje of met een vriendin kijken hoe alles werkt. Maar als je er op dag 1 al helemaal voor wilt gaan, is bodypumping de perfecte oplossing. 

Wat is bodypump?

Bodypumping bestaat uit een aantal oefeningen die je met anderen in een groep doet. Er staat altijd een instructeur voor de groep die de oefeningen voordoet. De rest van de groep moet deze oefeningen nadoen. Wanneer de groep deze oefeningen doet, loopt de instructeur vaak rond om te kijken of de oefeningen goed worden uitgevoerd. Een ding wat niet te missen is, is de muziek. Bij een bodypump les worden nummers opgezet waar de klas lekker op kan bewegen en zo energiek bezig kan zijn. Over het algemeen duurt de les 50 minuten. De les bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Deadlift (zwaar gewicht tillen in een stabiele houding)
  • Upright row (oefening om schouders te trainen)
  • Roeien
  • Squatten
  • Lungen (langzaam voorwaarts uitstappen)
  • Crunches (buikspieroefeningen)

Veel van deze oefeningen worden gedurende de les herhaald, zo kan je het rustig opbouwen en afwisselen.

Waar is het goed voor?

Bodypumping is een van de snelste manieren om fit te worden. Vooral voor beginners is dit een goede manier om kennis te maken met de sportschool. Binnen een uur worden er ontzettend veel technieken behandeld, zo kan je zelf bepalen wat voor jou in het vervolg het beste is om mee door te gaan. Zo kan je individueel verder sporten en weet je hoe de technieken werken. Maar niet alleen is bodypumping goed voor beginners, ook voor mensen die simpelweg fit willen blijven is het prima om te doen. Als je de lessen regelmatig volgt, blijf je ook veel fitter. Ook al doet je lichaam na de eerste paar lessen waarschijnlijk ontzettend veel pijn, verbeter je wel je conditie en ben je na en een aantal lessen al helemaal in shape.

Zie ook

Bodypumping: de ideale manier om te beginnen met sporten!

Deze workout kost je elke dag maar 10 minuten

Bodypumping: de ideale manier om te beginnen met sporten!

Volledige benen en billen workout voor in de sportschool!