Wij hebben de weerstandsband, ook wel resistance band helemaal uitgevonden. Je kunt ze voor allerlei oefeningen en alle verschillende spiergroepen gebruiken, ze zijn totaal niet duur en het zorgt voor variatie in je trainingen. Wil jij ronde billen kweken? Een weestrandsband is the way to go. Hieronder zie je hoe je dit doet.

Sidestep

 

 

via GIPHY

De naam van de oefening zegt het al. Je zet steeds kleine stapjes opzij terwijl je het elastiek op spanning houdt. Het kan met een lang elastiek zoals hierboven wordt voorgedaan, maar met een kleine weerstandsband om je enkels is deze oefening ook perfect uit te voeren.

Butterfly

via GIPHY

 

Bij deze oefening lig je op je zei met je weerstandsband om je enkels. Door je knieën van elkaar af en naar elkaar toe te bewegen pak je je bilspieren flink aan. Zo voelt ronde billen kweken dus, burnnn!

Squat

via GIPHY

Deze classic booty oefening mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Door het elastiek om je enkels wordt de oefening net even iets zwaarder waardoor het ronde billen kweken net iets sneller zal gaan.

Donkey kick

via GIPHY

De donkey kick is ook een topper als het gaat om het kweken van een perzikvormig achterwerk. Pak dat elastiek erbij en maak het jezelf nog een klein beetje lastiger.

Hip thrust

via GIPHY

Voor deze variatie heb je een wat langer elastiek nodig. Heb je een korter elastiek? Geen probleem! Doe het elastiek om je bovenbenen, beweeg je heupen omhoog terwijl je je billen aanspant en beweeg in die positie je knieën uit elkaar.

We hopen je zo geïnspireerd te hebben om ronde billen kweken met een weerstandsband. Dit elastiek hoort wat ons betreft namelijk thuis in jouw sportuitrusting. Benieuwd wat je nog meer in huis kunt halen om je home workouts naar een hoger level te brengen? Lees hier welke aanraders wij voor je hebben! Wil je toch liever een gewone workout voor ronde billen doen, dan kunnen wij deze zeker aanraden.