De sportschool heeft veel te bieden, maar waarom geld weggooien als je ook kan investeren in je eigen mini sportschool? Veel oefeningen kan je namelijk ook gewoon thuis doen! Je hebt niet veel nodig en het hoeft niet duur te zijn. Vind hier alle items voor een goede home workout. 

Een matje

First things first, een fijn matje om op te sporten is natuurlijk een must voor een goede home workout. Het is een stuk fijner om te planken met je ellebogen op een zachte ondergrond dan gewoon op je vloer. Een matje hoeft niet duur te zijn, voor onder de tien euro kun je er al een scoren.

Kettlebell

Dit gewicht heeft zijn naam te danken aan zijn vorm, die lijkt namelijk een beetje op een koeienbel. Daardoor is het wel makkelijk vast te Houde een kun je gemakkelijk dynamische oefeningen met dit item uitvoeren. Je kunt er makkelijk mee deadliften of de kettlebell swing doen die je hieronder uitgevoerd ziet worden. Je hebt ze in allerlei zwaartes, hoe zwaarder het gewicht hoe duurder je uit bent. Begin op een kilo of 6 a acht en je zit nog onder de twintig euro.

via GIPHY

Dumbbell

Deze kent iedereen waarschijnlijk wel, het klassieke gewicht. De dumbbels zijn net als de kettlebell in allerlei zwaartes verkrijgbaar en hoe hoger het gewicht is dat ze hebben hoe duurder je uit bent. Wil je hier geen geld aan uitgeven dan kun je ook andere dingen in huis gebruiken als gewicht, zoals waterflesjes. 

Een goede outfit

Iedereen voelt zich lekkerder in zijn vel als je weet dat je er goed uit zit. Trek je mooiste sportoufitje aan en glimlach naar je spiegelbeeld: je ziet er goed uit! Kan jouw leggingcollectie nog wel wat aanvulling gebruiken? Check hier onze favorieten.

Elastieken en resistance bands

Met elastieken en resistance bands kun je al je spiergroepen trainen. Ze zijn al te koop voor onder de tien euro en vaak zitten in een verpakking meerdere banden met verschillende stijfheid. Hoe stijver het elastiek of de band hoe zwaarder het is om ermee te trainen. Zie hieronder een voorbeeld van een oefening voor ronde billen met een resistance band.

 

via GIPHY

Je hebt natuurlijk zeker niet al deze materialen nodig om een goede homeworkout uit te voeren. Kies welke spiergroep jij wilt trainen en check welk item daar het beste bij past. Je kunt natuurlijk ook prima een home workout met alleen je lichaamsgewicht zoals een Tabata workout of deze home workout van 12 minuten.