Touwtjespringen is zeker meer dan een spel voor kinderen, bij boxers is touwtjespringen vaak een vast onderdeel van de warming up. Er zitten voor iedereen heel veel voordelen aan. Wij hebben uitgezocht waarom iedereen dit moet proberen.  

Zes redenen waarom touwtje springen de ideale workout is

  1. Met touwtjespringen verbrand je super veel calorieën. Omdat je heel veel spieren tegelijk verbruikt, heb je na 15 minuten al het effect van een full body workout. Volgens een artikel van Science Daily, kan je met een uur touwtje springen wel 1300 calorieën verbranden.
  2. Door aan touwtje springen te doen train je heel veel spieren tegelijk. Je armen en benen zullen snel sterker worden en het is een goede methode om een six pack te krijgen, vooral als je het in combinatie doet met andere Work out methodes.
  3. Je versterkt de dichtheid van je botten. Naarmate we ouder worden neemt de dichtheid van onze botten af, dus het is belangrijk om hier goed voor te zorgen. Voor het versterken van onze botten is touwtjespringen een betere methode dan hardlopen. Zorg er wel voor dat je stevige sportschoenen met goede demping draagt!
  4. Het is ook een workout voor je hersenen! De gezondheidsvoordelen van touwtje springen zijn niet gelimiteerd tot ons lichaam en voorkomen; het helpt je hersenen ook. Springen verbetert de ontwikkeling van je linker en rechter hersenhelft. Hierdoor krijg je een je beter geheugen, kun je beter lezen en draagt het bij aan je concentratievermogen.
  5. Het verbetert je evenwicht. Door regelmatig touwtje te springen zul je letterlijk steviger in je schoenen staan. Door regelmatig te springen versterk je de gewrichten in je kuiten, knieën en je enkels waardoor je minder snel blessures op zal lopen.
  6. Het is goedkoop, handig en leuk! Nu de sportscholen gesloten zijn kun je helaas niet al je favoriete workouts doen die je normaal gesproken doet. Touwtje springen is overal en altijd mogelijk. Ook heb je al voor minder dan 10 euro een prima springtouw.

Bekijk ook onze andere full body workouts zoals de High Intensity Tabata workout en deze home workout voor sterke spieren en een strakke buik.