Een workout die niet vaak wordt gedaan maar wel heel effectief is: wall sits. Ze zijn perfect voor het trainen van je bovenbenen. Naast de spieren in je bovenbenen worden ook je kuiten, je bilspieren en je buikspieren aangepakt! Zeker de moeite waard om deze oefening uit te proberen dus.  Maar net zo als met elke andere fitness oefening, moet je hem wel goed uitvoeren. Lees verder om er achter te komen hoe je dit doet!


Om wall sits geslaagd uit te voeren, moet je zorgen voor de juiste houding. Het belangrijkste is dat je je voeten op de juiste plek neer zet, je rug recht houdt en dat je knieën in een perfecte hoek van 90 graden zitten. Ook is het belangrijk dat je knieën niet verder naar voren komen dan je tenen.

De wall sit stapje voor stapje

  1. Kom met je rug recht tegen de muur en zorg er voor dat zowel de boven als de onderkant van je rug de muur raakt
  2. Zet je voeten op heupbreedte en plaats je voeten ongeveer een halve meter voor je, terwijl je rug de muur blijft raken.
  3. Span je buikspieren aan en zet je gewicht op je hielen. Adem in en kom met je lichaam naar beneden tot je bovenbenen parallel zijn met de grond. Laat je armen ondertussen naast je hangen of steek ze uit naar voren.
  4. Focus je op je ademhaling en zorg dat je twee hoeken van 90 graden behoudt. Een bij je knieën en de ander bij je heupen.
  5. Probeer de oefening om te beginnen 30 tot 60 seconden vast te houden.
  6. Kom dan voorzichtig terug naar de staande positie.

Ook lezen: Een volledige benen en billen workout voor in de sportschool.