Je kent het misschien wel wanneer je een kantoorbaan hebt. Naarmate de dag vordert begin je je steeds stijver te voelen. Misschien begint je nek pijn te doen of heb je last van je rug. Onwijs vervelend natuurlijk, vooral wanneer je dit probleem dag in dag uit hebt.

En de dufheid die er vaak bij komt kijken is ook niet bepaald ideaal, want daar wordt je alleen maar minder productief van. Gelukkig zijn er manier om dit tegen te gaan. Bijvoorbeeld door regelmatig op te staan en even een rondje te lopen en te rekken en strekken. Of door yoga te doen aan je bureau.

3 yogaoefeningen voor achter je bureau

Met deze drie yogaoefeningen voor achter je bureau kun je net jezelf die boost geven waarmee je de dag toch doorkomt. Probeer ze eens uit!

bureau werk yoga pijn

Cat-cow stretch

Dit is een versie van de cat-cow yoga pose die je achter je bureau kunt doen. Zet beide voeten plat op de vloer en leg je handen op je knieën. Adem in en hol je rug terwijl je omhoog kijkt naar het plafond. Adem uit en maak je rug bol en laat je hoofd naar voren vallen. Herhaal dit drie tot vijf keer.

Seated spinal twist

Bij deze oefening draai je een kwartslag op je stoel. Je schouder wijst dus naar de rugleuning. Ze je voeten plat of de vloer en draai je bovenlichaam naar de rugleuning toe. Houdt die met beide handen vast terwijl je dit doet. Houdt deze houding vast. Herhaal dit ook voor de andere kant van je lichaam.

Polsen strekken

Doordat je de hele dag aan het typen bent kun je last van je polsen beginnen te krijgen. De hele dag dezelfde beweging is ook niet heel goed voor je polsen. Deze oefeningen helpt daartegen. Ga voor je bureau staan en draai je armen zodat de binnenkant van je polsen van je af wijzen. Pak met je vingers de rand van het bureau vast. Leun bij je bureau weg en houdt daarbij je armen recht en laat je palmen zo recht mogelijk worden. Stop in het geval van pijn.