Het is weer zomer en dat betekent dat je tijd in de tuin wilt doorbrengen. Ben je lekker aan het relaxen in je ligstoel voor in de tuin, dan zou het natuurlijk ook fijn zijn als je tuin er lekker bij ligt, anders kom je nog steeds niet tot rust. Is je tuin nog niet summer ready, dat is helemaal niet erg, want met een paar kleine aanpassingen heb jij de ideale zomerse tuin. Ook hoeft het dus niet duur te zijn, daar vertellen we je dan ook zeker meer over in dit artikel. Lees dus gauw verder en kom meer te weten over de opties voor een make-over van je tuin!


1. De grote schoonmaak

Stof de tuinstoelen af en haal je rommelige tuin leeg. Wanneer je de hele winter geen aandacht aan je tuin hebt besteed, dan is de kans aanwezig dat er veel troep ligt. Denk bijvoorbeeld aan bladeren die van de bomen zijn gevallen, onkruid tussen de stenen of de andere vuil-ophopingen die je in je tuin tegen kunt komen. Daarom is de eerste stap om jouw tuin helemaal schoon te maken. Zo krijg je namelijk ook weer een goed beeld van hoeveel ruimte je hebt.

2. Het opknappen van meubels

Zonder tuinmeubels is de tuin natuurlijk niet compleet. Wanneer je nog geen meubels hebt staan in je tuin, dan is het absoluut de overweging waard om te investeren in een fijne loungeset. Heb je al eens meubels aangeschaft, bescherm ze dan goed door ze te onderhouden. Vooral houten meubels hebben onderhoud nodig doordat de verschillende seizoenen impact hebben op het materiaal. Met een grondige onderhoudsbeurt zie je direct het verschil. Mocht je echt op zoek zijn naar iets anders, weet dan ook dat je de meubels makkelijk kunt verfrissen met een nieuw kleurtje. Dit is niet alleen de goedkoopste optie, maar ook is het leuk om te doen.

3. Sierkussens

Een andere goedkope manier om je meubels te pimpen, is door je bank te decoreren met leuke versierde kussens die passen bij de stijl van je meubels. Deze kussen hoeven niet per se nieuwe gehaald te worden in de winkel, maar je kunt ook gewoon de kussens gebruiken die je binnen al eerder gebruikt hebt. Zo verandert direct het aanzicht van je tuinset.

4. Vlonders van hout

Net zoals met houten tuinmeubels, kun je houten vlonders een lakje geven. Zo krijgen je vlonders gelijk een totaal andere look en hoeft deze vernieuwing niet veel geld te kosten. Bepaal wel van tevoren welke kleuren je in je tuin wilt gebruiken, zodat alles samen komt.

5. De schutting verven

Heb jij een oude houten schutting in de tuin die je eigenlijk liever wilt vervangen? Heb je dan wel eens ooit gedacht om het hout te behandelen en er een nieuw fris kleurtje overheen te kwasten? Zo hoef je niet veel geld uit te geven aan een dure schutting, maar ziet het er wel als nieuw uit. Een super populaire optie omdat de schutting vaak een groot gedeelte is van de tuin en het plaatsen ervan ook vaak handenvol geld kost.