Dat bosje bloemen dat je elk jaar krijgt van je moeder met je verjaardag, is na 1 dag al bruin. Die mooie kamerplant die je had gekocht voor in je mooie huisje, haalde het eind van het jaar niet en die schattige moestuintjes van de AH… laten we daar maar niet over beginnen. Als je jezelf hierin herkent, dan kunnen we wel stellen dat je niet echt gezegend bent met die magische groene vingers. Toch wel een beetje jammer, want plantjes in je huis geven een heerlijke en rustgevende energie en het ziet ook nog eens heel gezellig uit. Gelukkig bestaan er ook kamerplanten, die heel makkelijk te onderhouden zijn en die zetten wij graag voor je op een rijtje.


Maar let op! Deze kamerplanten gaan juist dood wanneer je ze te veel water geeft. Laat de grond daarom uitdrogen voordat je opnieuw water geeft, zo wordt rot voorkomen. Vooral in de winter kunnen deze planten weken, soms zelfs maanden zonder water. Bij twijfel kun je deze planten beter geen water geven.

Balkon inspiratie

Wil je je huis ook buiten de woonkamer een makeover geven, en je terras of balkon gezellig aankleden? Kies dan voor wandbakken, diverse planten in fleurige potten, een thematuin met plukfruit of een eyecatcher voor het terras. Wil je extra groen toevoegen? Laat die vlonders voor je terras dan achterwege en kies voor kunstgras kopen. Je balkon of terras verandert zo in no time in een sfeervolle, groene oase.

8 prachtige kamerplanten die heel makkelijk te verzorgen zijn


Cactus

De cactus is een kamerplant die lang zonder water kan en qua verzorging een makkelijke binnen plant is. Daarmee is hij bij uitstek de nummer één in deze top acht. De cactus is een woestijnplant die bekend staat als een sterke kamerplant en die perfect is voor een plek in huis met veel en direct zonlicht.

Sansevieria

Deze plant is een sterke, langzame groeier die weinig water verbruikt. De Sanseveria, ook wel vrouwentong genoemd, is een plant die goed geschikt is voor in huis en voor kantoor en ziet er zowel stoer als gezellig uit in verschillende potten!

groenvanbijons.be

Crassula

Een vetplant die net als de andere 2 planten ook maar weinig water nodig heeft. Dit is een binnen plant die goed geschikt is voor thuis en op kantoor. Ook is een Crassula een sterke plant die op een standplaats met veel licht kan staan en niet gevoelig is voor ongedierte. De plant is mooi om in ronde en grijs kleurige potten in de kamer neer te zetten.

Zamioculcas

Prachtige plant om in een grote pot in een hoek van een kamer te zetten die wel wat meer kleur kan gebruiken. De zamioculcas is daarnaast een makkelijke plant die in de winter gerust twee tot vier weken droog kan staan. De temperatuur, lichtintensiteit en de grootte van de plant zijn bepalend voor de hoeveelheid water die de plant verbruikt, maar ook bij deze is dat dus niet erg veel.

bloemenbureauholland.nl

Beaucarnea

Als je een lekker tropisch sfeertje in huis wil, is de Beaucarnea de perfecte plant voor jou. Naast een leuk effect is het een plant die langere tijd droogte overleefd. Daarnaast heeft de kamerplant graag een standplaats waar veel zonlicht aanwezig is.

groenvanbijons.be

Yucca

Een andere tropische eyecatcher is de Yucca Elephantipes. Dit is een prachtig grote kamerplant die water opslaat in de stam. Hierdoor verbruikt de plant weinig water en kan hij langere tijd zonder water te krijgen. De Yucca Elephantipes wordt ook wel palmlelie genoemd en is verschillende maten te verkrijgen. Het ziet er ook leuk uit om de verschillende formaten te combineren zoals in de foto hieronder.

bloemenbureauholland.nl

Aglaonema

Aglaonema’s zijn kamerplanten die qua water geven geen hoge eisen stellen. Zeker in de winter kan de Aglaonema gemakkelijk weken zonder water. Daarnaast is het een super tof plantje waar je heel creatief mee kunt zijn. Hang ze bijvoorbeeld in potjes aan de muur en combineer ze met gekke printjes.

www.bloemenbureauholland.nl

Cycas

Deze leuke mini palm boompjes geven je een heerlijke vakantie sfeer in je eigen huis, wie wil dat nou niet? De wortels van de cycas zijn heel gevoelig voor te veel water. Daarom moet je opletten dat de grond goed uitgedroogd is voordat deze opnieuw water krijgt.

bloemenbureauholland.nl

Lees ook:

heerlijke verse kruiden, kweek je zelf in je vensterbank!

In 5 stappen je eigen moestuin beginnen (in je tuin of op je balkon)

Deze 6 krachtige planten helpen bij Acné, rimpels en een onzuivere huid