Een gezonde lunch is iets waar sommige van ons helaas niet elke dag aan toe komen. We zijn onderweg, druk met werk en eten gewoon iets snels en makkelijks dat voor handen ligt. Dit is niet altijd het beste voor onze gezondheid! Misschien wil je wel graag afvallen, gezonder worden of heb je gewoon geen inspiratie meer voor lekkere en gezonde lunch recepten. Bekijk dan eens deze 5 recepten die vetarm, koolhydraatarm en super lekker zijn!

Caprese (courgette) noodels

Een Caprese salade is een echte klassieker en bij veel mensen favoriet. Deze gezonde versie is perfect als lunch, als je gezond wil eten maar wel zin hebt in een lekkere klassieke maaltijd! Recept: caprese (courgette) noodels.

beeld van Delish

Perzik salade met amandelen en ahorn balsamico dressing

Voor wie eens een keer wat anders wil proberen! Dit is geen standaard salade recept, wel is hij super lekker en niet moeilijk om te maken. Ook leuk als bijgerecht bij het avondeten of als je een keer indruk op iemand wilt maken. Recept: Perzik salade met amandelen en ahorn balsamico dressing. 

perzik salade
photo: Lazycatkitchen.com

Romige en gezonde bloemkoolsoep (vegan)

Een lekker soep recept mag in dit rijtje niet missen. Als het buiten wat kouder is en je hebt zin om even op te warmen, dan is dit recept perfect! Ook als je gewoon zin hebt in een lekker kommetje (gezond) comfortfood is dit een hele goede optie. Recept: Romige en gezonde bloemkoolsoep (vegan)

bloemkoolsoep
photo: nutritionrefined.com

Gezonde burritobowl met gerookte tempeh

Als je zin hebt in wat stevigs, maar niet zit te wachten op een maaltijd rijk aan vetten en koolhydraten, is dit het perfecte recept. Ook nog eens helemaal plantaardig en niet te vergeten super lekker! Verantwoorder kan je lunch bijna niet. Recept: gezonde burritobowl met gerookte tempeh

photo: minimalistbaker

Courgettesoep een met twist (gezond en goedkoop)

Voor wie even op de kleintjes moet letten, gezond wilt eten én ook zin heeft in een lekkere lunch is dit het perfecte recept. Eenvoudig te bereiden en super smaakvol. Je hebt meteen een liter soep die je eventueel kan invriezen of kan delen! Recept: gezond en goedkoop, courgettesoep met een twist.

courgettesoep
photo: avocadopesto.com