Geen pokébowl, maar een burrito bowl! Comforting, vullend, koolhydraatarm, vet-arm, GEZOND! En superrrrr lekker.
Deze maaltijd zit vol met plantaardige proteïne, tempeh en zwarte bonen.Wat leuk is aan dit recept is dat het een andere soort variatie is van tempeh, namelijk gerookt in tomatensaus. Lekker voor de afwisseling. Je kan het natuurlijk varieren met verschillende groenten naar keuze, zo blijft je burrito bowl spannend! Ook lekker met extra quacemolé en nacho-chips.

Bereiding Burrito Bowl

  1. Begin met de rijst te koken volgens gebruiksaanwijzing van je gekozen rijst!
  2. Nu ga je aan de tempeh starten. We starten met de eerste stap; het stomen ervan.
    Kook een laagje water in een pan. Pak nu een vergiet of stoom mandje en leg het erboven met de tempeh erin. Dek af en laat het voor 15 minuten. Erna haal je het van het vuur en laat je het kort afkoelen.
  3. Volgende stap; maak de saus! Pak een pan en warm op medium temp. op het fornuis. Voeg vervolgens olie en ui toe. Bak tot de ui glazig wordt en voeg dan de knoflook toe.
  4. Voeg de tomaten saus toe, chipotle en/of worcester saus en meng. Het mag nu even goed simmeren voor 5 minuutjes.
  5. Als je de saus heel fijn wilt kun je ervoor kiezen om het nu fijn te malen in een blender, anders kun je het zo laat. Vergeet niet zout en peper toe te voegen! Hoe langer je de saus kookt, hoe dikker het wordt. Ook dit gaat naar wens.
  6. Spoel de zwarte bonen af en doe ze in een pan op het fornuis. Warm ze op met de komijn poeder en eventueel cayenne peper.
  7. Pak nu een wok pan. Wanneer hij goed heet is giet je er wat olie in en dan de gestoomde tempeh. Roerbak dit tot het lekker krokant is en een bruin laagje heeft. Hierna voeg je je tomaten saus toe.
  8. Nu kun je gaat serveren!

Ook een heerlijke maaltijd om te mealpreppen. Het blijft 3 dagen ongeveer goed! Ook lekker koud voor met de lunch, zo of zelfs om een wrap te vullen!


Probeer ook:

Onze 5 favoriete gezonde lunch bowls!

Prachtige California Roll Sushi Bowl