Wil jij afvallen of fitter worden maar heb je geen zin in een hongerig gevoel? Geen paniek, er zijn genoeg gezonde producten die je een verzadigd gevoel geven.

Als je gewicht wil verliezen zal je snel over gaan tot het eten minder calorieën, het nadeel van voedsel dat laag is in calorieën is dat je na het eten ervan nog steeds honger hebt. Ook als je wil afvallen is het belangrijk dat je nog steeds eet tot dat je verzadigd bent. Nog belangrijker is dan dat je de juiste voedingsmiddelen kiest om jou een verzadigd gevoel te geven. Wij hebben 5 producten voor je uitgezocht die en verzadigd gevoel geven, zonder dat ze veel vet en calorieën bevatten en je dus niet meer hongerig zult zijn.

1. Havermout 

Havermout is een goede toevoeging aan je dieet als je gewicht wil verliezen. Het is laag in calorieën maar is wel super voedzaam en zit boordevol vezels en proteïne. Als je de dag begint met havermout als ontbijt zorgt dat er voor dat je lang vol zit, het zorgt er volgens deze studie zelfs voor dat je calorie inname bij de volgende maaltijd een stuk lager is.

cookidoo

2. Griekse yoghurt      

Griekse yoghurt is een goede bron van proteïne, zorgt ervoor dat je de rest van de dag minder cravings zult hebben en maakt het dus ook makkelijker voor jou om af te vallen.  Dus als je Griekse yoghurt als snack neemt is de kans groter dat je bij je volgende maaltijden een stuk minder calorieën tot je neemt, zo blijkt ook uit dit onderzoek waarin 20 deelnemers werden geobserveerd.

3. Bessen  

Aardbeien, bramen, frambozen en blauwe bessen zitten allemaal vol met vitamines, mineralen en antioxidanten die super goed zijn voor je gezondheid. De grote hoeveelheid vezels die je door het eten van bijvoorbeeld blauwe bessen binnen krijg draagt bij aan gewichtsverlies. De vezels zorgen er namelijk voor dat je minder hongerig wordt.

4. Popcorn

Je zou het misschien niet verwachten, maar popcorn is eigenlijk een hele verantwoorde snack. Kies dan wel voor popcorn zonder heel veel suiker. Ook popcorn bevat heel veel vezels dat er voor zorgt dat je met weinig calorieën een vol gevoel krijgt. En dzonder dat je al te veel calorieën binnen krijgt.

5. Eieren

Eieren zijn super voedzaam, zijn laag in calorieën maar zitten wel vol met vitale voedingsstoffen. Net zoals de bovengenoemde producten zorgt ontbijten met een ei er ook voor dat je een vol gevoel krijgt en de rest van de dag minder honger hebt. Het eten van 2-3 eieren per week past bij een gezond dieet, voor vegetariërs is dit 3-4 per week. Probeer er dus niet te veel van te eten omdat eieren je cholesterol verhogen.

Onthoud dus goed, als je wil afvallen werkt het niet om je zelf uit te hongeren. Zorg er juist voor dat je op een gezonde manier een verzadigd gevoel krijgt, dan zul je ook minder snel wat ongezonds eten!