Blauwe bessen zijn rijk aan anti-oxidanten , vitamines en vezels en hebben ontzettend veel gezondheidsvoordelen zoals:

Blauwe bessen gaan de huidveroudering tegen

De natuurlijk kleurstof van de bes helpt je het verouderingsproces van de huid tegen te gaan! (Je leest het goed, gooi die crèmepjes maar weg!) Daarnaast bevatten ze veel antioxidanten, die helpen om zuurstofvrije deeltjes in je bloed uit te schakelen. De zuurstofvrije deeltje kunnen je cellen en je DNA aantasten en zorgen vaak voor fysieke veroudering.

Vind hier het recept voor een heerlijke blauwe bessen smoothie!

Ze verlagen een hoge bloeddruk

De antioxidanten in de blauwe bessen helpen ook tegen een hoge bloeddruk, hoog cholesterolgehalte en allerlei andere infecties (ze zijn ontstekingsremmend) Ook bevatten de kleine vruchtjes kalium, dat extra helpt bij het voorkomen van een hoge bloeddruk.

De bessen helpen je concentreren

Blauwe bessen bevatten anthocyaninen. Deze natuurlijk kleurstof helpt bij het tegengaan van huidveroudering maar beschermen ook de neuronen in je hersenen. In boston zijn er 2 verschillende onderzoeken gaan. In 1 onderzoek diende ze blauwe bes extract toe aan ouder wordende muizen, waarna ze hun coördinatie, balans en korte termijngeheugen zagen verbeteren. De onderzoekers beweren dat de antioxidanten ook alzheimer zou kunnen voorkomen.

In een andere studie in boston, toonde de onderzoekers aan dat je geheugen minder snel achteruit gaat als je 75g blauwe bessen per week eet.

Vegan bananenbrood met kokos en blauwe bessen.

Ze helpen bij het verminderen van hartziekten

Voorkom een hartinfarct, eet blauwe bessen. Een grootschalige studie liet zien dat deelnemers die minimaal 3 porties aardbeien en/of bosbessen per week aten minder kans hadden op een hartinfarct dan de vrouwen die 1 portie of minder aten. Met de studie uit 2012, onder 93.000 vrouwen in de leeftijd 25-42, werd onderzoek gedaan naar het verband tussen anthocyanin (het stofje dat bosbessen hun kleur geeft) en de vermindering van het risico op een hartinfarct.

Ze helpen je voedsel beter verteren

Blauwe bessen bevatten veel vezels, per 100g bevatten ze 6.6g vezels.. Hoe meer vezels je eet, hoe liever je darmen voor je zijn. Vezels kunnen darmproblemen zoals constipatie voorkomen.


Lees ook:

Noten wel of niet gezond?

Waarom je lichaam magnesium nodig heeft.

Deze 7 fruitsoorten geven je huid een super boost!