Er is niets lekkerder dan een klassiek weekendje weg om even van de drukke werksfeeren te ontsnappen. Het enige nadeel is alleen dat je vaak niet genoeg tijd hebt om naar het buitenland te gaan. Maar niet getreurd! Ook in Nederland zijn er namelijk meer dan genoeg opties om een weekendje heerlijk het strand en de zee op te zoeken. Om alles uit je weekend te halen hebben wij een paar tips voor je verzameld:

Lekker op het strand

Even lekker uitwaaien, dat kan nergens beter dan tijdens een weekendje weg aan zee. Er is haast niets fijner dan met je blote voeten op het strand lopen terwijl er een heerlijk briesje wind door je haren blaast. En ja, ook in Nederland zijn er meer dan genoeg opties om heerlijk bij te komen in een zonrijke en zomerse omgeving! Waar kan je dan het beste zitten?

Een lekker verblijf

Wanneer je toch de hele dag op het strand verblijft, heb je meestal niet per se een grote ruimte nodig. Zo zijn er bijvoorbeeld een hoop kleine strandhuisjes waar je heerlijk met je partner of een goede vriend(in) lekker een wijntje kunt opentrekken om deze vervolgens knus te vertoeven. Deze huisjes hoeven ook, afhankelijk van de omgeving, helemaal niet zo duur te zijn.

Wanneer je iets minder avontuurlijk bent aangelegd en liever wat meer ruimte hebt, heb je ook nog de keuze uit vele luxe hotels in Nederland. Hoe lekker is het om je na een strandwandeling, een surfsessie of een dagje zandhappen heerlijk bij te komen, en daarbij jezelf onder te dompelen in comfort en luxe? Zorg er wel voor dat je jouw verblijf op tijd boekt. Last minute kunnen de prijzen soms behoorlijk oplopen, zeker in de vakantieperiodes.

Ontloop de toeristische hotspots

Zoals je waarschijnlijk al weet kan het best druk zijn op het strand, zeker tijdens de hete dagen. Tijdens jouw dagje strand is het daarom verstandig om de meest toeristische plekken te vermijden. Probeer bijvoorbeeld eens het strand bij Noordwijk! Dit strand is lastiger te bereiken met de auto, waardoor het een stuk rustiger is. Maar met een klein stukje fietsen, ben je er zo. Ook zijn bepaalde plekken in bijvoorbeeld Zeeland aanzienlijk rustiger dan Scheveningen. 

Wees er op tijd bij

Wil je wel gewoon een lekker plekje op het strand bemachtigen, ondanks dat het misschien een toeristische hotspot is? Zorg er dan voor dat je op tijd aanwezig bent om jouw perfecte plekje te claimen. Zorg er dus voor dat je lekker vroeg het wekkertje zet zodat jij de beste plek kunt uitzoeken om een heerlijke lounge dag te beleven.