De oceaan bedekt ruim 70 % van onze planeet. Niet gek dus dat zich hier heel veel wonderen in schuil houden. Een van deze wonderen is zeewier. Dit groene goedje dat we allemaal wel kennen van sushi en pokébowls is super gezond! Het mooie aan deze groente uit de oceaan is dat het voedingsstoffen absorbeert uit de zeebodem. Dit zorgt ervoor dat dit magische spul veel meer voedingsstoffen bevat dan fruit en groente dat op het vasteland is gegroeid.

Zeewier draagt bij aan je gezondheid

De eetbare vorm van zeewier zit vol met vezels. Dit zorgt ervoor dat je snel vol zit, het vermindert een opgeblazen gevoel en is super goed voor je spijsvertering. Ook geeft zeewier je immuunsysteem een boost. Deze groene wondergroente bevat veel vitamines, mineralen en antioxidanten die jou een stuk sterker maken. Als je dacht dat het niet gezonder kan, blijkt het ook nog bij te dragen aan je hersenen. Het versterkt je geheugen en het zorgt ervoor dat je beter zult presteren. Er zijn bevolkingen, zoals Japan, die altijd al van de groente hebben gegeten omdat ze al lang wisten hoe goed het voor de mensen is.

Het is goed voor het milieu

Zeewier wordt ook wel het eten van de toekomst genoemd. Er groeit meer dan genoeg in de zee en voor het produceren van zeewier zijn geen zoet water en bestrijdingsmiddelen nodig. Het grootste gedeelte van onze planeet is bedekt met water, waarom halen we dan nog steeds al ons eten van het land? Omdat er over de hele wereld zeewier groeit, zal het ook niet nodig zijn dat het voedsel grote afstanden moet afleggen. Dat scheelt weer een hoop co2 uitstoot!

healthline.com

Het is super lekker

De smaak van zeewier kun je beschrijven als hartig en ziltig. Je zult geen chemische smaakversterkers meer nodig hebben, deze taak kan zeewier op zich nemen. Zeewier is bijvoorbeeld een goed alternatief voor bacon. Ook kun je zeewier gebruiken om pasta te vervangen, zoals bij dit recept voor koolhydraatarme zeewierpasta met pittige groentesaus.  Daarnaast kan het ook een lekkere snack zijn zoals deze gezonde zeewiersnacks.