Zeewierpasta is dé nieuwe vorm van pasta. Deze heerlijke, supergezonde en koolhydraatarme zeewierpasta is een goed alternatief voor granen pasta. Samen met de groentesaus en spicy pepers creëer jij een smaakvolle pasta. Wil jij een gezond avondmaal bereiden vol met superfoods? Lees dan hier hoe je de koolhydraatarme zeewierpasta met pittige groentesaus maakt. 


Zeewier is een zeegroente en bevat enorm veel mineralen, vezels en proteïne, zoals jodium, omega-3 vetzuren en kalium. Ideaal dus om te gebruiken als je meer groenten in je maaltijd wilt verwerken.

Bereidingswijze zeewierpasta met pittige groentesaus

  1. Vul een steelpan met water en kook de doperwten voor zo’n 2 minuten zodat ze zacht worden. Giet deze af en spoel even af met koud water.
  2. Kook verolgens in een andere pan met water de zeewierpasta, voor zo’n 10 tot 15 minuten.
  3. Ondertussen kan je de broccoli wassen en snijden in kleinere stukjes. Deze kan je ook koken in een pan met water voor zo’n 5 minuten. Snijdt ook de chilipeper in dunne plakjes.
  4. Doe de doperwten in een blender met drie eetlepels water, de chilipoeder- of vlokken en een snufje peper en zout en meng dit door elkaar. Als je geen blender hebt, kan je ook een staafmixer gebruiken.
  5. Als de zeewierpasta gaar is, kan je deze afgieten. Doe deze in een schaal en voeg hier de pittige groentesaus en de gekookte broccoli aan toe. Leg de plakjes chilipeper op de pasta voor de garnering.

Eetsmakelijk!

Zie ook

Recept: koolhydraatarme zeewierpasta met pittige groentesaus

Thaise noodles met paksoi, zeewier en sojabonen

Recept: koolhydraatarme zeewierpasta met pittige groentesaus

Recept: Makkelijke poké bowl met gemarineerde tempeh

Recept: koolhydraatarme zeewierpasta met pittige groentesaus

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van zeegroenten