Klaar om van jouw paleisje een urban jungle te maken? Het is niet alleen hip, het kan ook heel gezond zijn. Er zijn namelijk bepaalde planten die een luchtreinigende werking hebben. Steek je groene vingers in een paar tuinhandschoenen en pot je nieuwe groene beste vriend!

De rubberplant

De rubberplant is een echte eyecatcher en werkt daarnaast luchtreinigend. Bewezen is dat de plant de stof formaldehyde, een giftige stof die voorkomt in veel schoonmaakmiddelen, uit de lucht kan filteren. Om deze functie van de plant te optimaliseren moet je de bladeren af en toe met een vochtige doek afnemen. Zo blijven de poriën van de plant vrij van stof.

De lepelplant

De lepelplant, peace lily in het Engels, bloeit met een prachtige bloem. Daarnaast is het een superfilter: onder andere ammoniak, benzeen en tolueen worden door deze plant uit de lucht gefilterd. Dat is fijn want deze stoffen kunnen je vervelende hoofdpijn bezorgen. Hiernaast kan de plant ook schimmels uit de lucht filteren die astma klachten kunnen verergeren.

Klimop

Onkruid vergaat niet zullen we maar zeggen. Zo heeft de klimop zijn comeback gemaakt en is het nu een populaire hangplant die niet kan ontbreken in jouw urban jungle. De plant helpt ook nog eens schimmelvorming tegen de gaan in je huis! De plant heeft weinig verzorging nodig maar als je voor een optimale werking van klimop als luchtfilter wilt gaan moet je zorgen dat de potgrond vochtig blijft en de plant niet meer dan 4 uur direct zonlicht per dag krijgt.

De vrouwentong

Alleen de naam al zou je natuurlijk moeten overtuigen deze plant aan je groene familie toe te voegen. Deze plant is ook foolproof: makkelijk te kweken en heeft weinig verzorging nodig. De bladeren worden gekookt om een holistisch medicijn van de maken die helpen tegen irritatie en pijn wanneer ze op de huid worden gebracht. Niet into holistische medicine? Gelukkig filtert deze plant ook nog eens de lucht van chemicaliën. Onder andere degene die al eerder werden genoemd: benzeen, formaldehyde en tolueen.

 

Nog niet overtuigd van de noodzaak van planten in huis? We vertellen je in dit artikel waarom planten in huis goed voor je gezondheid zijn. En planten doen meer dan alleen de lucht reinigen. Lees hier welke planten een je kunnen helpen tegen rimpels en acne!