Er zijn voor je interieur veel mooie en geschikte planten te vinden en behalve dat groen erg mooi kan zijn, kunnen planten het huis ook erg gezellig maken én zijn ze goed voor je gezondheid.  Ze hebben natuurlijk wel verzorging nodig zodat ze er mooi uit blijven zien, maar als je hoort wat de voordelen ervan zijn, heb je dat er echt wel voor over! Dus snel naar de winkel en koop een aantal goede en groene plantjes voor in je huis!

Waarom planten in huis goed voor je gezondheid zijn!


Verbeteren kwaliteit lucht

Wij, mensen, ademen lucht in. Uit deze lucht halen we zuurstof. Vervolgens ademen we weer kooldioxide uit. Bij planten werkt dit net andersom. Zij halen kooldioxide uit de lucht en zetten dat juist weer om in zuurstof. Oftewel, ze voorzien ons van meer zuurstof. Met een aantal mooie kamerplanten zal de hoeveelheid zuurstof in de lucht dus ook groter worden en dat maakt het ademhalen makkelijker! Heel fijn ook voor mensen die last hebben van hun longen en/of moeite hebben met de ademhaling.

Slimmer

Als je moet leren of werken kunt je dit beter in de buurt van ‘groen’ doen. Door de aanwezigheid van kamerplanten kun je je beter concentreren, heb je een beter geheugen en ben je veel productiever. Het schijnt dat je geheugen maar liefst 20% beter wordt in het bijzijn van planten!

Reinigen de lucht

Een frisse, schone lucht is super belangrijk voor onze gezondheid. Tegenwoordig is de lucht in huizen steeds meer vervuild met gassen en schadelijke stoffen. Deze vervuilde lucht kan bijna niet ontsnappen doordat de huizen zo goed geïsoleerd zijn. Door kamerplanten neer te zetten zal de kwaliteit van de lucht in zo’n afgeloste ruimte verbeteren. De bladeren en wortelen van de planten kunnen de lucht vrij maken van schadelijke stoffen in je huis. Sommige planten zijn daar beter geschikt voor dan de anderen planten.

Probeer deze planten eens: Areca, Lady palm, Bamboe plant of Dracena

Ontspannend

Tuinieren en het verzorgen van bloemen en groen, is een goede manier om stress te verminderen. Dit komt omdat je voldoening voelt als je iets verzorgt en opmaakt tot iets moois. Op die manier kun je positieve energie krijgen en zorgt het voor afleiding.


Lees ook:

Deze prachtige kamerplanten zijn ook in de winter heel makkelijk te verzorgen!

6 tips om meer plantaardig te eten

Een betere nachtrust door je slaapkamer anders in te delen!