In veel van de recepten op Freshhh wordt honing in plaats van suiker gebruikt. Over suiker is bijna geen goed woord meer te zeggen en er wordt wel gesproken van een massale suikerverslaving van de hele mensheid. Honing is natuurlijk een natuurproduct dat we te danken hebben aan bijen terwijl suiker vaak op grote plantages worden verbouwt. Maar is honing gezonder dan suiker voor de mens? Maakt het echt zo veel uit of is er maar een klein verschil? Wij zochten het uit.

Honing is gezonder dan suiker want er zitten minder calorieën in

Dit klopt voor een deel, dus is gedeeltelijk een feit te noemen. Suiker bestaat uit een grotere hoeveelheid kristalsuiker. In honing zit meer water. Dit zorgt ervoor dat honing minder calorieën bevat.

Honing is gezonder dan suiker want er zitten antibacteriële stoffen in

Net zoals de bewering hierboven klopt deze ook voor een deel. Veel mensen beweren dat honing gezonder is dan suiker omdat de zoetstof antibacteriële stoffen bevat. Er zitten inderdaad mineralen, vitaminen en eiwitten in honing. Dit zijn echter stofelementen. Dit betekent dat de hoeveelheden van deze stoffen in honing zo klein zijn dat ze geen bijdrage leveren aan de hoeveelheid voedingsstoffen die jij binnenkrijgt.

Honing is gezonder dan suiker want het is een natuurproduct

Dit is een fabel. Honing en suiker zijn namelijk beiden een natuurproduct. Waar we de honing te danken hebben aan de bij, hebben we onze suiker te danken aan suikerriet en suikerbiet. Hierbij moet wel gezegd worden dat honing gezonder is voor het milieu. Suiker wordt op een minder milieuvriendelijke manier verbouwd terwijl bijen de gezondheid van de natuur bevorderen.

Honing is suiker

Feit! Honing is suiker. Het wordt op dezelfde manier verwerkt als suiker en bestaat bijna helemaal uit dezelfde stoffen.

Conclusie

Honing is niet gezonder dan suiker. Er is ook geen enkel wetenschappelijk bewijs dat honing extra geneeskrachtige of gezondheidsbevorderende stoffen toepassingen heeft.

 

Wist je dat honing niet vegan is? Check hier waarom. Gelukkig is het wel een hartstikke lekker ingrediënt voor allerlei recepten. Zoals bijvoorbeeld dit recept met kip, sinaasappel en honing.