Ben jij toe aan iets nieuws? Verras jezelf dan met dit heerlijke recept voor kip met sinaasappel en honing. Dit speciale en verwarmende ovengerecht is perfect voor de winter. Door kruiden en zoete elementen aan de kip toe te voegen, maak je een echt culinair hoogstandje, gewoon bij jou in de keuken. Hier lees je hoe je de kip met sinaasappel en honing klaarmaakt. 


Bereidingswijze kip met sinaasappel en honing

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vervolgens rasp je de sinaasappel en snijd je hem doormidden. Het rasp kan je opvangen in een bakje. Snijd twee hele schijfjes van de sinaasappel, deze ga je later gebruiken. De rest van de sinaasappel kan je uitpersen. Doe het sinaasappelsap in een apart bakje.
  2. Hak de knoflook in kleine stukjes. In het bakje van het sinaasappelsap doe je de gesneden knoflook, olijfolie, honing, zout, peper en de sinaasappelrasp.
  3. Pak een takje rozemarijn en doe de blaadjes hiervan bij het bakje van het sinaasappelmengsel.
  4. Zet een ovenschaal klaar en doe hier de kipdrumsticks in. Verspreid vervolgens het sinaasappelmengsel over alle drumsticks. Snijd vervolgens de twee schijfjes sinaasappel in partjes en leg deze over de kip heen. Ook de overgebleven twee takjes rozemarijn mogen over de kip heen gelegd worden.
  5. Bak de drumsticks voor zo’n 45 minuten op 180 graden. Tussendoor kan je wat van het sinaasappelsap gebruiken wat op de bodem van de ovenschaal is gaan liggen en hiermee de kip bestrijken, zodat het sinaasappelmengsel goed in de kip trekt. Als de kip gaar en krokant is, kan je de deze serveren met bijvoorbeeld groente en rijst.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: kip met sinaasappel en honing

Winterse witlof ovenschotel met gehakt

Recept: kip met sinaasappel en honing

Vegetarische ovenschotel met pompoen, feta en granaatappel