We merken dat de zomer eraan komt. We kunnen weer tot ’s avonds laat buiten zitten, naar het park en wellicht gaan we binnenkort op vakantie. Kortom, we maken meer tijd voor de dingen die ons gelukkig maken. Daarnaast hebben wij het idee dat de zon meer positiviteit en vrolijkheid met zich meebrengt. Mensen zijn opgewekter, buiten wordt het groener en overal bloeien mooie bloemen. Tevens de juiste tijd om jezelf nóg beter leren kennen, waardoor je jouw energie en positiviteit ook kunt uitstralen naar de rest van de wereld.

Leestip ‘De Holistische reis – Dennis Miltenburg’

Onlangs heeft Dennis van Miltenburg een boek uitgebracht welke wij gelezen hebben. De Holistische reis neemt je mee op een reis door je lichaam, je geest en je ziel. Je leert jezelf kennen en gaat opzoek naar een antwoord op de vragen; ‘Wie ben ik nou werkelijk?’, ‘Hoeveel weet ik van het lichaam, de geest en de ziel?’ en ‘Hoe zijn deze dan met elkaar verbonden’? Sta er voor open en laat je meenemen.

Holisme is een woord dat afstamt van het Griekse woord ‘holen’, wat heel/alomvattend betekend. Het is een filosofie, levensvisie of een levensovertuiging. Het Holisme gaat ervan uit dat alles met elkaar verbonden is.

Het boek start de reis bij het lichaam en gaat inhoudelijk in op de kenmerken van ons lichaam. Het begin is eigenlijk de basis voor de rest van het boek, omdat je deze kennis moet hebben om jouw reis te vervolgen. Vervolgens wordt er dieper ingegaan op jouw geest en je ziel. Nogmaals, sta hier voor open en er gaat letterlijk een wereld voor je open. Het boek bevat enorm veel quotes, welke je echt aan het denken zetten. Je gaat op een ontdekkingstocht door je eigen lichaam, geest en ziel. Soms gedraag je je op een manier die eigenlijk helemaal niet bij je past en kun je niet plaatsen waarom je handelt zoals je handelt. Door jezelf te leren kennen, kun je in situaties ook dichter bij jezelf blijven staan. Hoe meer wij ons laten verleiden tot gedrag dat niet bij ons past, hoe minder gelukkig wij ons voelen. Laat de dingen die jou opgelegd worden los en ontdek hoe het lichaam, de geest en de ziel met elkaar verbonden zijn. Ook geeft het boek je een inzicht in jouw verbeterpunten; hoe kun jij als mens groeien? Het leven is zo mooi. Op 1 juli aanstaande vindt de boekpresentatie plaats, meer informatie hierover vind je via de eventpagina.

De Holistic Movement

Eerder schreven wij al over de Holistic movement. Een initiatief van Dennis van Miltenburg en Stijn de Jongh. Binnen de Holistic movement wordt ‘holisme’ gecombineerd met trainen. Het is de nieuwste methode om lichamelijke bewegingen te ontdekken. De huidige maatschappij geeft ons veel druk en stress, waar yoga en meditatie de uitkomst bieden. Tijdens de trainingen word je bewust gemaakt van de mogelijkheden die het lichaam te bieden heeft. Wij vinden het zeker het proberen waard en vooral omdat het geen voor de hand liggende methode is, leer je jezelf op een andere manier kennen.