Het jaar gaat super snel, en voor je het weet zijn we al in 2022! Niets leukers dan samen af tellen met je loved ones naar hopelijk een mooi nieuw jaar. Maar natuurlijk horen er bij oud en nieuw ook (veel) oliebollen! Nu is er wel een heel bijzonder, en vooral heel lekker, alternatief. Start het nieuwe jaar goed met de tompoucebollen!

Nieuwjaars snacks

Waarschijnlijk zit je nog met je hoofd bij de eerste pepernoten of kerstkransjes, maar ook het nieuwe jaar staat alweer om de hoek! Wat betekend dat je stiekem toch ook al mag dromen van die overheerlijke nieuwjaars snacks. Kan geen kwaad toch?

De nieuwste oud en nieuw snack

Aan de al vertrouwde oliebollen en appelbeignets wordt er nu ook een plaatsje op tafel vrij gemaakt voor de tompoucebollen. Oliebollenbakker Dennis Muller uit Woerden heeft deze overheerlijke snack bedacht. Helaas zijn ze dan ook alleen nog maar daar verkrijgbaar, maar wat ons betreft zijn ze het tripje naar Woerden helemaal waard!

Maar wat zijn Oudejaarsavond tompoucebollen?

Maar wat zijn het nou, die tompoucebollen? Heel simpel, het is gewoon een vette oliebol die we al gewend zijn, maar dan gevuld met de gele room die je kent uit de tompouce. De bollen bevatten, in tegenstelling van de normale oliebollen, geen krenten en poedersuiker. In plaats van wordt de bol ondergedompeld in de oh zo zoete traditionele tompouce glazuur. De glazuur wordt ook nog eens zelf gemaakt op recept van de bakker. Als je het aan ons vraagt een combinatie om je vingers bij af te likken!

Wil je ze zelf maken? Snij gewoon een oliebol open en vul hem met overheerlijke room. Dip hem tot slot in het roze glazuur. En voilà je overheerlijke tompoucebollen zijn klaar.

Lees ook: Recept: zo maak je gezondere brownies met 5 ingrediënten