Op een gegeven moment breekt voor iedereen de dag aan dat je een nieuwe telefoon nodig hebt. Maar wat nou als je eigenlijk geld moet besparen? En je niet wilt inleveren op kwaliteit? Geen zorgen, het één sluit het ander niet uit! Een refurbished iPhone kan dan namelijk misschien wel de perfecte keuze voor jou zijn. Refurbished toestellen zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden, en dat is niet voor niets. Ten opzichte van nieuwe toestellen bieden ze namelijk vele voordelen:

Goede kwaliteit en prestaties

Een veelvoorkomende misvatting over refurbished iPhones is dat ze een lagere kwaliteit of mindere prestaties zouden hebben ten opzichte van nieuwe toestellen. Dit is echter niet het geval. Voordat Refurbished iPhones worden verkocht, ondergaan ze namelijk grondige testprocedures waarbij eventuele gebreken worden geïdentificeerd en gerepareerd. Zo zullen alle refurbished iPhones aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Bovendien worden ze gereviseerd en hersteld door ervaren technici die gebruik maken van zorgvuldige controle- en reparatieprocessen. Zo levert een refurbished iPhone van Fixje bijvoorbeeld dezelfde prestaties als een nieuw toestel; maar dan voor een betere prijs!

Prijs

En dat brengt ons direct bij één van de grootste voordelen van een refurbished iPhone: de prijs. Over het algemeen zijn refurbished toestellen aanzienlijk goedkoper dan nieuwe exemplaren. Zo kun je geld besparen bij de aanschaf van een nieuwe telefoon, zonder in te leveren op de kwaliteit. Stel je wilt graag een iPhone 14 Pro, een nieuw exemplaar kost misschien wel €1.199,-. Als je dan kijkt naar een iPhone 14 Pro refurbished, van dezelfde kwaliteit en met dezelfde functionaliteiten, betaal je hier rond de €870,- voor. Met dat verschil in prijs kun je heel wat andere leuke dingen doen!

Duurzaamheid

Geld besparen is niet het enige voordeel wanneer je kiest voor een refurbished iPhone; je draagt ook bij aan het verminderen van elektronisch afval en het bevorderen van de duurzaamheid. Wanneer je gebruikte toestellen een tweede leven geeft, conserveer je namelijk waardevolle middelen waardoor de impact op het milieu vermindert. Zo vereist de productie van nieuwe elektronische apparaten veel grondstoffen en energie. Wanneer steeds meer mensen refurbished toestellen zullen gebruiken, zal de vraag naar nieuwe toestellen afnemen en kan uiteindelijk de druk op natuurlijke hulpbronnen afnemen.

Garantie en service

Het kan zijn dat je terughoudend bent om een refurbished iPhone te kopen omdat je mogelijk zorgen hebt over garantie en service. Echter bieden betrouwbare verkopers van refurbished iPhones vaak uitgebreide garanties en goede klantenservice aan. Zij begrijpen dat kwaliteit en tevredenheid heel belangrijk zijn voor hun klanten, daarom bieden ze betrouwbare garanties aan die vergelijkbaar zijn met die van nieuwe toestellen. Dus mocht er iets misgaan, weet dat je gedekt bent wanneer je een refurbished iPhone koopt!