Wanneer je houdt van een alcoholische versnapering, dan kan een verslaving snel op de loer liggen. Het klinkt misschien te simpel, maar een goede wandeling is iets wat heel goed kan helpen wanneer je van je overmatige alcoholconsumptie wilt afkomen.

 

Naast dat het verstandig kan zijn om op zoek te gaan naar professionele hulp bij een alcohol verslaving, blijkt wandelen een uitstekende afleiding te zijn voor dit vervelende probleem. Zo kan dit namelijk helpen om beter in je vel te zitten, en je emoties meer onder controle te kunnen houden. Daarnaast is een wandeling lekker laagdrempelig en kan je dit op ieder moment van de dag doen, zonder dat je je gigantisch hoeft in te spannen. Het is hartstikke eenvoudig om dagelijks even de deur uit te stappen en een blokje om te doen. Bovendien heeft het vele voordelen:

Je ervaart minder stress

Wanneer je last hebt van een alcoholverslaving en hier iets aan wilt doen, dan kan je behoorlijk wat stress ervaren. Door een stuk te lopen maakt jouw lichaam endorfine aan in de hersenen. Dit stofje zorgt ervoor dat de stresshormonen in jouw lichaam in balans worden gebracht, waardoor de stress die je naar de fles doet grijpen aanzienlijk kan worden verminderd.

Je wordt fysiek gezonder

Wanneer je behoorlijk veel alcohol drinkt, vergroot je de kans op allerlei hart- en vaatziekten en verschillende soorten kanker. Meer bewegen zorgt ervoor dat jouw lichaam zich beter kan beschermen tegen deze ziektes. Bovendien maakt jouw lichaam ook het hormoon serotonine aan, waardoor je je nog positiever gaat voelen. Niet alleen motiveert dit ook direct weer voor de volgende wandeling, ook zal je conditie verbeteren, wat meer energie oplevert. 

Je slaapt beter

Afkicken van een alcoholverslaving kan behoorlijk veel energie kosten en je daarnaast ook een onrustig gevoel geven. Een goede nachtrust is essentieel om je beter te voelen. Door middel van een wandeling in de avond, zorg je ervoor dat jouw hoofd voor het slapengaan helemaal tot rust komt. Hierdoor is het makkelijker om in slaap te vallen, en creëer je ook meer energie mee voor de volgende dag. 

Je krijgt een positieve mindset 

Een wandeling geeft je een verfrissend gevoel. Tijdens het afkicken kan je wellicht wat minder goed in je vel zitten, wat het afkickproces niet eenvoudiger maakt. Door middel van een goede wandeling maken jouw hersenen dopamine aan, wat je een blijer gevoel geeft. Daarnaast geniet je tijdens een wandeling ook nog eens lekker van de natuur. Als je last hebt van overmatig alcoholgebruik, kan een wandeling je dus die absolute boost geven die je nodig hebt.