Sinds we niet meer massaal naar de sportschool kunnen en veel van onze andere activiteiten zijn weggevallen, zijn we met z’n allen massaal aan het wandelen geslagen. Veel van ons lopen misschien wel meerdere kilometers op een dag. Nu schijnt het ook zo te zijn dat al dit gewandel een super positieve impact kan hebben op je lichaam! Lees hieronder waarom dat zo is.

Je verbrandt vet

Onderzoekers beweren dat, dagelijks 10.000 stappen zetten, beter is voor je lichaam dan je zelf in de sportschool in het zweet te werken. Hier is nog niet iedereen het over eens, maar wat wel zeker is is dat je met wandelen een hele grote groep spieren activeert. Vooral mensen die het niet gewend zijn om veel te sporten is wandelen een goed begin. Je kan grote resultaten boeken, terwijl je langzaam je conditie opbouwt.

Je versterkt je rug

Bij velen van ons een zwakke plek: de rug. We weten allemaal hoe belemmerend het kan zijn om last te hebben van je (onder)rug. Met dagelijks een half uurtje wandelen kun je rug al een stuk sterker maken en verbeteren! Door te wandelen verbeter je je houding, de bloedcirculatie en je mobiliteit.

Je zet je hersenen aan het werk

Naast dat het goed is voor je lichaam en super ontspannend is, draagt het ook bij aan de gezondheid van je hersenen. Een half uurtje lopen per dag vermindert bijvoorbeeld al je risico op vroegtijdige dementie en alzheimer.

Lees hier meer over het effect van wandelen op je hersenen: Wandelen stimuleert jouw ‘creatieve’ rechterhersenhelft.¬†

Het is goed voor je humeur

We zijn niet gemaakt om hele dagen binnen te zitten. Ons lichaam wil er op uit! Door te regelmatig een stukje te lopenzul je minder last hebben van fysieke klachten, maar je zal je er ook zeker vrolijker door voelen. Met alle stress die we tegenwoordig ervaren, moeten we goed voor ons zelf blijven zorgen. Je lichaam maakt tijdens een wandeling serotonine aan, ook wel het gelukshormoon. Precies wat we nodig hebben!