Nog geen plannen dit weekend of heb je juist iets leuks te vieren? En nog geen idee wat je wilt doen? Dan ben je hier, bij onze weekend tips, aan het juiste adres. Je maakt jouw weekend extraordinary met deze cocktail tastings op mooie locaties. Verras je vriend, vriendin of moeder met een uitje naar deze mooie restaurants.

Freshhh weekend tips


High Gin in Rotterdam

Ben je de standaard High Tea een beetje zat? Bij Gym & Gin kun je terecht voor een High Gin! Deze leuke locatie is te vinden in Rotterdam-Oost. Gym & Gin gaat over de balans tussen een gezonde leefstijl en genieten.

Je proeft verschillende soorten gin naast tal van lekkere hapjes. Gym & Gin vindt het namelijk belangrijk om te werken met eerlijke producten van hoge kwaliteit. Denk aan hapjes als rijstcrackers met nori en avocado, aardappelkroketjes met komkommer en Vietnamese rijstvel loempia’s met garnaal.

Naast de High Gin kan je hier heerlijk ontbijten, lunchen en dineren. Van slowjuices tot heerlijke taart en van tempura garnalen tot sushibowls, je vindt het hier allemaal! Een cocktail ernaast maakt het helemaal af. Ga voor The Breakfast Martini voor een vitamine C boost of voor de Espresso Martini voor een cafeïne shot. De keuze is reuze!

Gym & Gin

Nespresso Bespoke serve

Waar we afgelopen jaar druk bezig waren met de unicorn latte’s en de matchakoffies, drinken we ons bakje koffie in 2018 op een geheel nieuwe wijze. Nespresso introduceert samen met Restaurant Envy, Grand Café Krasnapolsky en Sorel’s Bar & Lounge. een nieuw concept waarbij persoonlijke koffiebeleving een geheel nieuwe dimensie krijgt. Het concept bestaat uit drie onderdelen; het Bespoke Coffee Menu met de keuze uit de 13 verschillende Nespresso blends, de Bespoke Serves en de Bespoke Cocktails.

De basis wordt gelegd met 13 Nespresso blends met ieder een eigen aromaprofiel waaruit gasten een persoonlijke keuze kunnen maken op basis van hun eigen smaakvoorkeur. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor Espresso Forte, een Ristretto Intenso of een Lungo Origin Quatemala. Dit zijn uiteraard allemaal koffies van de allerhoogste kwaliteit.

De Bespoke Serves bieden een nieuwe beleving als het gaat om het drinken van koffie. Daarnaast zijn deze bijzondere serves een traktatie voor het oog en de camera. Met variaties als Gravity, Cotton Candy en Up in Smoke worden werkelijk alle zintuigen geprikkeld en wordt koffie drinken naar een next level gebracht. Neem bijvoorbeeld de Cotton Candy die met een dot suikerspin niet alleen een mooie zoetheid geeft aan je koffie maar ook voor een compleet WOW-effect zorgt. All serves are more than a coffee, they truly are an experience.

Last but not least kunnen gasten nu ook kiezen voor één van de onovertroffen Bespoke Cocktails. Vijf bijzondere coffee cocktails waarvan één virgin variant. De coffee cocktails bieden niet alleen een unieke smaakcombinatie, maar zijn ook een lust voor het oog. Een perfecte start voor een perfecte avond.

Veggies are taking over; van je bord in je cocktail.

2017 was het jaar waarin groenten echt de overhand nemen in restaurants. Waar het een paar jaar geleden als vegetariër, en als vegan helemaal, nog moeilijk was om leuk buiten de deur te eten zijn de opties het afgelopen jaar rap gestegen.Het was het jaar waarin we leerden om pizza te maken van bloemkool en pasta van courgette. In 2018 gaat de groente revolutie verder; de paprika, wortel, biet en andere groenten duiken de cocktails in. Want een groenten smoothie is leuk, maar een groenten cocktail is natuurlijk nog lekkerder!

Bij restaurant MOER, bekend van hun duurzame en groenten-minded gerechten, experimenteren ze hier al volop mee. Ze ontwikkelden een speciale kaart met veggie cocktails die bomvol unieke smaakcombinaties staat; zo blijkt de aardse smaak van bietjes een bijzonder goede combinatie bij tequila en zijn wortel en jenever een match made in heaven.

Veggie Sunday bij MOER

Om deze trend te vieren staan bij MOER deze cocktails elke laatste zondag van de maand in de spotlight en worden ze gepaird met een bijpassend gerechtje van chef Dirk Mooren. Zondag 28 januari is de eerste editie van Veggie Sunday. Na een jaar waarin groenten bij MOER de boventoon voerden op het bord is de tijd rijp voor de stap naar het glas.

Fijn weekend!