Blijkbaar is het een hele hype in Tokyo; Azijncocktails en speciale azijnbarretjes waar zure shotjes over de toonbank vliegen. Waar de frozen yoghurt en nutellawinkels in Amsterdam als paddestoelen uit de grond schieten, gebeurd hetzelfde met de “Vinegar bars” in Japan. Omdat Amtserdam natuurlijk altijd mee moet gaan met de – de meest gekke- trends, kunnen we niet achter blijven en opent in café Porem een driedaagse azijnbar. Al trek in een zuur drankje?

Shrubs

De Japanse azijn cocktails, ook wel “shrubs” genoemd is in “drank termen” een geconcentreerde siroop, gecombineerd met fruit, suiker en azijn. Vaak worden er bij het drankje ook kruiden en specerijen gebruikt om een speciale smaak te creëren.

Café Porem opent de driedaagse azijnbar om zodat mensen in Nederland ook kunnen kennismaken met de Japanse azijncocktails.

De Azijnbar

De bar is een initiatief van importbedrijf Vanilla Venture, dat Amsterdammers verschillende cocktails en ‘een stukje Tokyo’ belooft. Waar en wanneer kun je de pop-up vingar bar bezoeken?

Pop-up Vinegar Bar
Dinsdag 12, woensdag 12 en donderdag 14 september
Café Porem (Geldersekade 19)

Dus…. ga jij een zure cocktail uitproberen?


Lees ook:

Kroketjes? In Frankrijk trek je voortaan een oester uit de muur!

High tea? Bij je volgende bezoek aan Rotterdam ga je voor een high gin!