Ben je aan de lijn maar wil je in het weekend toch even ontspannen met een lekker glaasje (alcoholisch) drinken? Nu is een veel voorkomende uitspraak namelijk dat alcohol ontzettend slecht is voor de lijn. Begrijp ons niet verkeerd, alcohol is zeker niet goed om te drinken wanneer je wilt afvallen, maar er zijn een paar drankjes die je af en toe best kan drinken!

De 5 beste aloholische dranken die je af en toe best kunt drinken

1. Champagne

Dit drankje bevat van al de alcoholische dranken veruit de minste calorieën, gemiddeld bevat een glas champagne er zo’n 90. Dus de volgende keer als jij een flesje champagne open trekt op een bruiloft, verjaardag of gezellig diner, maak je dan niet druk! Dit heerlijk bruisende drankje kan (tot op zekere hoogte) net als rode en witte wijn goed zijn voor je hart. Ook drink je van champagne vaak kleine glaasjes. Dus zo lang je niet de hele fles leeg drinkt is champagne over het algemeen een goede keuze!

2. Wodka spa rood

Wodka spa rood staat ook wel bekend als een skinny bitch. Dat is niet zomaar, want het bevat gemiddeld slechts 95 calorieën. Een redelijk licht drankje dus, vooral wanneer je het vergelijkt met de meeste andere mixdrankjes.

3. Light bier

Wanneer je het liefst bier drinkt, maar wil afvallen, is er gelukkig een goede oplossing! Light bier. In tegenstelling tot normaal bier, dat bekend staat als een enorme dikmaker, kun je dit prima drinken. Gemiddeld genomen bevat het ongeveer 100 calorieen, waar een normaal biertje vaak tussen de 160 en 200 calorieën bevat.

4. Witte wijn

Een glaasje gekoelde witte wijn is een heerlijke verfrissende drank. Ook hoeft het niet slecht te zijn voor de lijn. Let er dan wel op dat je een drogere wijn als bijvoorbeeld sauvignon blanc of pinot grigio neemt. Een wat vollere of zoetere wijn als chardonnay of Riesling bevat veel meer calorieën. Bij een glas droge witte wijn zit je rond de 121 calorieën.

5. Rode wijn

Net als witte wijn kan je ook af en toe best een glaasje rode wijn drinken. Op veel plekken in de wereld is een glas rode wijn ook onderdeel van het dagelijkse gezonde dieet. Zolang je het niet te veel drinkt, heeft het ook zeker zijn voordeel. Het is net iets zwaarder dan witte wijn, gemiddeld genomen bevat het namelijk 125 calorieën per glas.

Er zijn ook bepaalde cocktails waar maar weinig calorieën in zitten en die je makkelijk zelf kunt maken. Wij vertellen je hier hoe je  drie calorie arme cocktails kunt maken.

Van welke alcoholische dranken kun je beter afblijven?

1. Cocktails met veel suiker

We snappen dat een espresso martini met witte chocolade en slagroom heerlijk smaakt. Als je weet hoe veel calorieen zo’n dergelijk drankje bevat zul je er misschien sneller van afblijven! Zon Espresso martini of een andere cocktail met veel suiker bevat al snel meer dan 500 calorieen, wat meer is dan een dubbele cheeseburger van de MacDonalds!

2. Mixdrankjes

Naast cocktails bevatten simpele mixdrankjes ook heel veel suiker. Wanneer je een rum met cola drinkt, zit je al snel aan 185 calorieën . Dat is bijna twee keer zo veel als een rum met cola zero! Mix je drankjes dus niet met frisdranken waar heel veel suiker inzit! Dat is beter voor de lijn en het scheelt je ook een nacht boven de wc, want wat kun je daar soms misselijk van worden!

3. Ambachtelijk bier

In tegenstelling tot gefabriceerde biertjes hebben ambachtelijke biertjes vaak extra ingrediënten en koolhydraten. Deze zorgen voor extra smaak. Dit maakt ze af en toe natuurlijk ook een stuk lekkerder en specialer, maar het geeft ze ook bijna dubbel zo veel (170) calorieën !

Wat is er het allergezondst voor je? Juist, geen alcohol drinken! Probeer daarom deze cocktail met limoen en kokos. Cheers!