Een lekkere cocktail willen we allemaal wel. Gezellig bij een feestje of bij een avondje uit, we zijn er dol op, alleen jammer dat er zoveel calorieën in zitten. Gelukkig zijn er een aantal varianten, die net iets minder slecht voor je zijn.  De drie cocktails hieronder bevatten minder kcal en maar smaken net zo lekker. Tevens zijn ze heel makkelijk te maken, dus ook tijdens een avondje met je lief, kun je genieten van een lekker drankje.

Kleine notitie: Als je er een heleboel van drinkt, dan is het hele idee van ‘gezond’ natuurlijk niet meer echt van toepassing. Maar af en toe, moet het kunnen! (We mogen best een keer genieten toch?)

Deze cocktails bevatten weinig calorieën


Cuba Libre

Met maar 65 calorieën zorgt deze Cuba Libre ervoor dat je kan genieten zonder schuldgevoel! Mix de rum en cola light door elkaar en maak het af met een schijfje limoen. Een van de lekkerste cocktails als je het ons vraagt!

Ingrediënten

25 ml rum
150 ml cola light
Limoenschijfjes

Calorieën: 65

Gin-Tonic

Niks gaat boven een Gin-Tonic. Super easy om te maken en altijd goed! Je kan hem nog iets lekkerder maken door bijvoorbeeld frambozen toe te voegen. Leg deze onderin het glas en vul het vervolgens met ijsklontjes, gin en tonic. Knijp er als laatste een citroen boven uit en je lekkere G&T is helemaal af, enjoy!

Ingrediënten

6 bevroren frambozen
40 ml gin
150 ml tonic
IJsklontjes
Citroen

Calorieën: 122

Mojito

Zo nu en dan mag je jezelf best wel even verwennen met een heerlijke Mojito. Je kan de suiker vervangen voor zoetstof of het gewoon helemaal weglaten. Doe een paar flinke scheppen ijs in een glas en meng alle ingrediënten door elkaar. Maak het als laatste af met wat verse blaadjes en geniet maar!

Ingrediënten

75 ml rum
30 ml spa rood
Klein beetje citroensap of een halve limoen gesneden in kwartjes
Verse munt
2 eetlepels suiker
Gebroken ijs

Calorieën: 160


Probeer ook:

Drankje doen? Deze alcoholische drankjes bevatten weinig calorieën

Zeg maar dag tegen je G&T, vermouth wordt dé cocktail trend deze zomer!

Het perfecte kater ontbijt! Handig voor de feestdagen