De tijd van het jaar waarin we van heerlijke aardbeien kunnen genieten is weer aangebroken! Aardbeien zijn wat ons betreft de perfecte toevoeging aan taarten en andere baksels. Daarom delen we dit heerlijke recept voor een aardbeientaart met mascarpone met jullie! Als extra garnering hebben we aan dit recept verse munt en amandelschaafsel toegevoegd. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een klein pannetje. Doe ondertussen de digestive biscuits in een keukenmachine en mix tot dat je kleine kruimels hebt.
  2. Meng de gesmolten boter met de koek kruimels en verdeel over een taartbodem (25 cm). Druk de bodem stevig aan en bedek ook de zijkanten van de taart bodem. Zet de bodem vervolgens in de koelkast en laat het hard worden.
  3. Maak vervolgens de taartvulling. Doe de eidooier in een kom met de basterd suiker en klop goed door elkaar tot het goed gemixt is.
  4. Voeg vervolgens ook de mascarpone toe en klop het geheel nog eens goed door elkaar. Doe er uiteindelijk ook nog twee druppels vanille extract bij en roer het er door heen.
  5. Doe het eiwit in een andere kom. Klop dit goed door elkaar tot het stijf wordt . Schenk dit voorzichtig bij het andere mengsel.
  6. Haal nu de taartbodem uit de koelkast. Verspreid het mascarpone mengsel over de bodem met een spatel. Verdeel nu de verse aardbeien over de taart.
  7. Voor extra garnering kun je wat geroosterde amandelen en blaadjes munt op de aardbeientaart doen.
  8. Eet smakelijk!

Probeer ook eens deze hemelse vegen oreo taart of deze gezonde pindakaas, banaan en chocolade taart