Haal alle wraps, salsasaus en avocado’s maar uit de kast want we hebben weer een Mexicaans recept. En dit keer weer eens iets anders dan wraps, nacho’s of taco’s. Vandaag gaan we namelijk enchiladas maken! Hierbij bak je de wraps even aan en schuif je ze daarna in de oven. De gesmolten kaas eroverheen maakt het helemaal af. Houd je het recept liever vega of vegan? Laat de kip dan weg en doe er meer mais en bonen in, of vervang de kip door tofu of een vleesvervanger.┬á

Enchiladas maken doe je zo!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Kruid de kipfilet met Mexicaanse kruidenmix en verwarm daarna wat olie in de pan om de kip in gaar te bakken.
  3. Snipper de ui en fruit deze in een pan met verhitte olie. Pers de knoflook en voeg toe aan de ui als deze glazig is geworden.
  4. Als de ui en knoflook lekker gaar zijn, voeg je de tomatenblokjes, mais en kidneybonen aan toe. Doe hier ook het paprika- en chilipoeder bij. Laat dit voor 5 minuten zachtjes koken.
  5. Vet een ovenschaal in met olie of boter. Verdeel daarna een kwart van de tomatensaus over de bodem van de ovenschaal. De rest van de tomatensaus meng je met de kipfilet.
  6. Haal een wrap met de boven en onderkant door de tomatensaus. Pas op je kleren!
  7. Verhit een koekenpan en bak de wrap met tomatensaus heel kort op hoog vuur aan beide kanten. Leg de wrap daarna apart op een bord en begin met de volgende. Herhaal dit tot alle wraps bedekt zijn met tomatensaus en aangebakken. Doe tussendoor wel af en toe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan zodat de wraps niet aanbakken.
  8. Zijn alle wraps gebakken? Dan kun je ze gaan vullen met de tomatensaus. Rol de wraps op en leg ze in een ingevette ovenschaal. Strooi de geraspte kaas over de wraps heen en zet de schaal voor 20 minuten in de oven.

Serveer de enchiladas met guacemole en tomatensalsa en zo wordt enchiladas maken jouw specialiteit. Enthousiast geworden over de Mexicaanse keuken? Doe hier inspiratie op voor taco’s met deze 8 recepten voor taco’s op een rij.