Taco’s zijn waarschijnlijk onze favoriet uit de Mexicaanse keuken. Enorm veelzijdig, makkelijk en snel om te maken en altijd goed! Juist omdat dit gerecht zo veelzijdig is en de opties eindeloos zijn, kom je misschien steeds weer bij hetzelfde standaard recept uit. Je vindt hier een flinke dosis inspiratie: 10 taco recepten op een rij!

BBQ taco’s met aubergine en Mexicaanse salsa 

BBQ taco's
purple pride

Het is heerlijk weer en dat betekent: barbecuen! En zelfs op de barbecue kun je genieten van lekkere taco recepten, zoals deze variant met aubergine, bonen en mais. En niet te vergeten de zelfgemaakte Mexicaanse salsa.

Taco’s met gegrilde entrecote en ananas

taco's met gegrilde entrecote
santa maria

Ben jij het type dat ananas op een pizza niet uit kan staan? Dan is dit niet het recept voor jou. Zonde want entrecote en ananas is een heerlijke combinatie. Natuurlijk mag guacamole in dit recept niet ontbreken. Want laten we eerlijk zijn, een lekkere guac kan zelfs een kale taco superlekker maken.

Gevulde taco’s met romige garnalen 

gimme delicious

Op zoek naar een maaltijd dat bij iedereen aan tafel geliefd is maar wel heel makkelijk om te maken? Van alle taco recepten is dit waarschijnlijk de makkelijkste want je hebt maar 5 ingrediënten nodig! Je kunt het recept natuurlijk uitbreiden door er nog mais, tomatensalsa of een uitje aan toe te voegen maar met de 5 kern ingrediënten heb je ook al iets heel lekkers op tafel staan.

Vegetarische mini taco taartjes 

vegetarische taco's
santa maria

Dit recept maak je niet met traditionele taco’s, maar van die harde kuipjes. Speciaal gemaakt voor de ongeoefende taco eter: je vulling kan er namelijk niet tussenuit vallen. Daarnaast is het ook lekker makkelijk om te maken: je schuift ze in de oven en dan zijn ze in 10 minuutjes klaar.

Taco’s met krokante bloemkool en avocadocrème 

wellandfun.com

In dit recept is aan ieder detail gedacht. Je maakt zelf de avocado crème, maakt zelf een kruidenmix en marineert zelf de bloemkool. Hierdoor lijken het veel stappen maar uiteindelijk zal je met dit recept niet meer dan 40 minuten bezig zijn. Dat wordt smullen!

Taco’s met gegrilde groenten en portobello’s 

taco recepten
emelieeats.com

Van alle taco recepten is dit waarschijnlijk de gezondste. Dit is dus geen klassiek TexMex recept met gesmolten kaas en veel saus. Portobello’s zijn heerlijke paddenstoelen die vaak worden gebruikt om te vullen, maar in dit recept snij je ze fijn en bak je ze lekker krokant. Echt een van onze favoriete taco recepten.

Mexicaanse vistaco’s 

vis taco's
greatbritishchefs.com

Deze taco’s zijn lekker en origineel. In plaats van gehakt, gebruik je kabeljauw als vulling voor deze taco’s. Ook ideaal voor pescotariërs of mensen die gewoon gek zijn op vis!

Soft taco’s met bloemkool, kikkererwten en koolsla

soft taco's
Bonduelle

Zelfs vegans hoeven taco’s niet over te slaan. Deze taco’s zijn super knapperig door de geroosterde kikkererwten en geroosterde bloemkool. Maak er een lekkere guacamole bij om het nog wat smeuïger te maken en jij hebt een heerlijke vegan maaltijd in het vooruitzicht!